Aasian reissun viimeiset päivät Hong Kongissa - mitä jäi käteen, ja mitä tapahtuu seuraavaksi?

Tämän vuoden talvehtimisreissumme alkoi tammikuussa laskettelureissulla Slovakissa sekä minikaupunkilomilla Krakovassa ja Budapestissa. Lähes neljän kuukauden Aasian kierroksemme puolestaan lähti liikkeelle lentämällä Budapestistä Hong Kongiin, ja tänne se on hyvä myös päättää. Aasiassa reissasimme Hong Kongin lisäksi Kiinassa, Filippiineillä ja Taiwanissa, ja matkaan mahtui monipuolinen setti ihania trooppisia rantoja, kaunista luontoa sekä kiehtovia suurkaupunkeja.

Nyt jo neljäs stoppimme Hong Kongiin petti odotuksemme pahemman kerran: Täällä meidän oli tarkoitus suunnitella rauhassa tulevaa Euroopan matkaamme, bloggailla ja hengailla vailla sen kummempaa tekemistä, koska tulihan kaupungin kaikki päänähtävyydet kierrettyä jo ensimmäisellä Honkkarin reissullamme viisi vuotta sitten. Kymmenisen päivää uskomattoman upeassa ja monipuolisessa Hong Kongissa ovat kuitenkin olleet jotakin aivan muuta! Olemme käyneet neljällä eri rannalla, tehneet kolme eri vaellusta, tavanneet kavereita, shoppailleet, herkutelleet lukemattomissa eri ravintoloissa, ihailleet kaupunkinäkymiä, kävelleet kymmeniä kilometrejä kaupungilla... Useampia pikkusaaria jäi vielä koluamatta, ja uusia vaelluspolkujakin jäi vielä ensi kerralle. Tällä kertaa asuimme viikon verran hotellissa Causeway Baylla Hong Kongin saarella ja sohvasurffasimme pari yötä Kowloon puolella.

Hong Kong on täynnä vastakohtia, uutta ja vanhaa!

Haikkaamassa Lantau Sunset Peakilla, oppaana Hong Kongissa asuva Saara. Luonnosta ja vaelluksista tulossa myöhemmin oma postaus.

Dinnerillä  Inno Veggie-kasvisravintolassa. Oli hauskaa törmätä meillä viime syksynä meillä kylässä olleisiin Ceciin ja Sugariin.



Hong Kongissa tuli maistettua monia Aasian makuja: korealaista, intialaista, thaimaalaista, kiinalaista...

Vege-Dim Sumilla, Lock Cha Tea House


Myös jotain pientä suunnitelmantynkää olemme ehtineet Hong Kongista nauttimisen ohella luomaan. Täältä lennämme siis Lontooseen, jossa meidän on tarkoitus viettää viisi päivää. Varasimme Lontoosta bussimatkan Etelä-Ranskan Biarriziin, jonka jälkeen kaikki on vielä aikalailla avoinna. Tarkoitus olisi pyöriä viitisen viikkoa jossakin Espanja-Marokko-Portugali -akselilla, kunnes treffaamme Suvin siskon perheineen Lissabonissa. Ira aloittaa työt vanhassa työpaikassaan elokuun alussa, joten tämänkertaisen irtiottomme päättymisajankohta on jo selvillä. Olemme jo pitkään harmitelleet kiireistä työarkeamme kauniin Suomen kesän keskellä, joten mitä todennäköisemmin aiomme tänä vuonna panostaa pieneen kesälomailuun myös Suomessa ennen töihin paluuta.


Maailman korkeimmaksi baariksikin tituleeratun Ozonen kaupunkinäkymä lähes puolen kilometrin korkeudesta oli huikea, vaikkei istumapaikkoja perjantai-iltana enää ollutkaan vapaana. Samoja maisemia pystyi ihailemaan kätevästi myös naistenhuoneen ikkunasta, ja samalla voi myös ottaa kivan vessaselfien.  



Iltakävelyllä Tamar Parkissa

Viimeisen illan drinkeillä Aqua Sprit-näköalabaarissa. Meidän makuun 118. kerroksessa sijaitseva Ozone oli jopa liiankin korkea, ja parhaiten maisemia pääsi ihailemaan täältä vain 30.kerroksessa sijaitsevasta baarista.

Ei voi muuta kuin olla kiitollinen kaikista näistä yhteisistä reissupäivistä ja mukaan napatuista mielettömistä kokemuksista. Hyytävän lumisesta Itä-Euroopan ja eksoottisen Aasian jälkeen on ihana jatkaa matkaa keväiseen Lontooseen!

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.