Tarifa - Turkoosia merta ja Mojitoja Euroopan eteläkärjessä

kesäkuuta 22, 2017

Pääsimme Euroopan eteläisimpään kärkeen rakennettuun pikku rantakaupunkiin Tarifaan vain tunnin lauttamatkalla Marokon Tangerista. Mereltä katsottuna nämä kaksi välimeren erottamaa rantakaupunkia olisi voinut helposti sekoittaa toisiinsa, mutta tunnelma Espanjan puolella ei olisi voinut enempää erota Marokosta. Ramadania viettävässä perinteitä kunnioittavassa muslimimaassa meidän täytyi hieman harkita missä kehtaamme juoda edes vettä keskellä päivää. Tarifassa ei mennyt aikaakaan, kun jo istuimme shortsit jalassa rantabaarin kansituoleissa, ja upotimme pitkästä aikaa varpaat hiekkaan ihan alkoholilliset mojitot huulilla. Vaikka sopeuduimmekin Marokossa ihan hyvin maan tapoihin, Tarifan vapaa ilmapiiri ja espanjalainen rento elämänasenne tuntuivat todella tervetulleelta vaihtelulta. Rento ja rauhallinen, leijasurffaajien mekkanakin tunnettu Tarifa on yksi koko Euroopan tuulisimmista paikoista. Mojiton viimeisessä kulauksessa rouskuikin jo rannalta pöllynnyt hiekka, mutta mitä väliä; Turkoosivetinen rantaviiva näytti jatkuvan loputtomiin, ja auringonlasku rannalla oli maagisen upeaa katseltavaa.








Olimme toki lukeneet etukäteen Tarifan tuulisuudesta, mutta täällä sana "tuulinen" sai kyllä kokonaan uuden merkityksen; Pitkillä ja aukeilla rannoilla oli syytä pitää kiinni jopa päässä olevista aurinkolaseistaan. Leijasurffaajien ja purjelautailijoiden suosimalla Valdevaqueros-rannalla kävely ei ollut ainakaan bikinit päällä kovin rentouttava kokemus. Kivinen hiekka puhalsi voimalla suoraan paljaalle iholle. Jos olisimme levittäneet ranta-alustamme ilmaan purjeeksi, olisimme varmaan lentäneet kertaheitolla Tangeriin asti. Kuvankauniin rannan näkeminen oli kuitenkin ehdottomasti pienen tuskan arvoista. Maisemien ihailun jälkeen hiekkamyrskyä saattoi paeta rantabaarin turvalliselle nurmikkoalueelle. 







Tarifan "päärantaa" kaupungin ja playa Valdevaquerosin välillä riitti vaatimattomat kymmenisen kilometriä. Erityisesti rannan puolivälistä löytyi myös kilometrikaupalla suojaisampaa, auringonottoon ja uimiseen paremmin soveltuvaa rannanpätkää. Upeasti luonnontilassa rehottavalla rannalla pilkotti siellä täällä harvakseltaan rentoja ja nuorekkaita rantabaareja.






Meille Tarifa oli vain kolmen yön hengähdystauko matkalla Marokosta Portugaliin, mutta tänne olisi voinut mielellään unohtautua vaikka koko kesäksi. Onnelliset muistot lämmittivät mieltä, kun vielä Lissabonissakin hieroimme hiekanmuruja silmistämme.

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.