Pietari - Vinkit viikonloppuun!

lokakuuta 28, 2017

Meidän miniloma Pietarissa hurahti luvattoman nopeasti. Itänaapurin miljoonakaupungin viikonloppumeiningeistä jäi tosi positiiviset fiilikset. Täältä löydät edellisen postauksen Pietarin reissusta. Tarjontaa tuntui riittävän kaikille, aina lihatiskibaareista balettiin. Meitä kiinnosti eniten nuorekkaat hipsterimekat ja hyvä kasvisruoka. Tässä meidän tärpit onnistuneeseen viikonloppuun!


Even ja Vlad tuli Moskovasta moikkaamaan meitä pariksi päiväksi heille tutumpaan Pietariin.

Pietari-Paavalin linnoituksen hiekkaranta varmasti vielä upeampi paikka kesällä! Tällä kertaa nähtiin kaunis auringonlasku Neva-joelle.

Neva-joen valaistut sillat.

Nevan rannan Sfinksit. 1800-luvulla Egyptistä tuodut muinaiset sfinksit olivat mielenkiintoinen nähtävyys!

Eremitaasin suurta aukiota ihmettelemässä.

Mickey & Monkeys oli kiva illanviettopaikka ja siellä oli selkeästi hämmentävän isot jätskiannokset. Gorokhovaya St, 27/26.

Jokahipsterin menokortteli Golitsyn loft

Pietarissa mystiset sisäpihat tuntuivat olevan se juttu; tätäkään korttelia ei olisi kadulta päin huomannut, ellei olisi tiennyt mitä etsiä. Golitsyn loft on iso alue, jossa vanhat rakennukset ovat saaneet uuden elämän rennon trendikkäinä ja persoonallisina baareina, ravintoloina, kahviloina ja kauppoina. Me oltiin täällä aloittelemassa iltaa ennen yökerhoihin menoa, ja parhaat baarit löydettiin kiertelemällä randomisti rakennusten sokkeloisilla käytävillä. Paikka kokonaisuudessaan vaikutti sen verran isolta, että uutta nähtävää riittäisi varmasti useammalle visiitille niin päiväsaikaan kuin illan pikkutunneilla.

Resto-bar 'Three Days of Rain'.  Fontanka river embankment, 20.

Povrakassa oli hyvät musat ja kiva viba. Fontanka river embankment, 20.


Club Mosaique ja muut keskustan piilossa olevat klubit


Golitsyn Loftista jatkoimme iltaa toiselle hämyiselle sisäpihalle aivan kuuluisan verikirkon kupeeseen. Tämä rouhean näköinen alue näytti puolestaan olevan täynnä yökerhoja. Rentoja ja hipsterihtäviä, ei mitään pintaliitopaikkoja. Me eksyimme tänne teknoklubi Mosaiquen perässä, mutta ensivaikutelman perusteella oltaisiin voitu mennä yhtälailla mihin tahansa tämän alueen klubeista. Lauantaina jengiä oli jonoksi asti jo yhden jälkeen, ja Mosaiquessa reivit jatkuivat aina kahdeksaan asti aamulla.

Verikirkko


Bilekatu Dumskaya ulitsa ja Pietarin suurin homobaari

Dumskaya ulitsa -bilekadulta löytyy häppäridrinksuja mainostavia perushumppadiskoja toinen toisensa perään. Kadun päästä voi löytää myös Pietarin suurimman homoklubin Central Stationin. Ankarasta homopropagandalaista ja lain mukanaan tuomista kielteisistä asenteista huolimatta Pietarissa on vilkas homoyöelämä. Jos homoilu yhtään kiinnostaa, käy hämmästymässä siitä miten samanlainen meno täällä on kuin missä tahansa Euroopassa. Nelikerroksisessa yökerhossa voi tanssilattian valloittamisen lisäksi laulaa karaokea ja seurata drag showta. Miehille suunnatussa paikassa naiset maksavat suolaisen sisäänpääsyhinnan. Meidät päästettiin ilmaiseksi, kuulemma koska ollaan ulkomaalaisia.

Central Station. Pl. Lomonosova, 1.

Kulttuurikeskus Loft Project Etagi

Vanhaan leipätehtaaseen rakennetun taide-, design- ja ravintolakompleksin kapeat käytävät olivat sunnuntai-iltapäivänä tupaten täynnä. Sokkeloisessa vanhassa rakennuksessa ei opasteita juuri näkynyt, mutta eri kerroksiin kurkkimalla sisältä löytyi kiinnostavia pikkuputiikkeja, taidenäyttelyitä ja ravintoloita. Yksi kerroksista oli omistettu street foodille, ja bongasimme muiden joukosta myös erilliset vegaani- ja kasvisruokakojut. Kulttuurikeskuksen katolta avautuvat maisemat olivat ehdottomasti puolentoista euron pääsymaksun arvoiset. Tarjolla oli toki lämmittäviä juomia, mutta kesäaikaan kattoterassilla olisi varmaan saanut vierähtämään pidemmänkin tovin.

Loft Project Etagi. Ligovsky Ave, 74.

Loft Project Etagi. Ligovsky Ave, 74.

Sisemmältä Project Etagin sisäpihalta paljastui paikan todellinen löytö, vähän karulla tavalla viehättävä vegaaninen restobar Animals. Täällä syötiin viikonlopun herkullisimmat syrnikit eli perinteiset venäläiset rahkaletut! Vähän harmitti, että vatsat olivat vielä täynnä kulttuurikeskuksen yläkerran raikkaan freesin Green Cafen tofuburgereista, koska niin hyvän näköisiä annoksia kannettiin Animalsissa naapuripöytiin.

Näitä vegaanisia syrnikkejä jäi ikävä! Animals. Ligovsky Ave, 74.

2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Saako kysyä, millä kameralla saa noin upeita iltakuvia? Itsellä aina kaikki pimeäkuvat lähes säännöllisesti epäonnistuu.

    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kuvaan minijärkkärillä. Panasonic Lumix GM1. Linssit 12-32 0.2m/0.66ft ja 35-100 0.9m/3.0ft. Oon aika aloittelija vielä ja on paljon opeteltavaa kameran asetuksien käytössä. Kameran automaattiasetukset ovat yllättävän hyviä ja olen sitä mieltä että pimeässä kuvatessa toi kamera on tosi hyvä. Sit kevyt kuvankäsittely lisäksi. Rajalalta ainaki usein hyviä tarjouksia noista kameroista!

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.