Syksy saapuu, reissuhaaveet lisääntyy

lokakuuta 08, 2017

Kun koleat syysillat saapuvat, päiväuniin alkaa eksyä yhä useammin niitä paratiisirantoja ja letkeässä tuulessa huojuvia kookospalmuja. Yhtenä vähän aurinkoisempana syyspäivänä vietettiin yhteistä vapaapäivää Helsingin Lammassaaressa, ja intouduttiin samalla miettimään meidän matkailun bucket-listaa. Koska listaukseen tuntui lopulta päätyvän suurin piirtein kaikki maailman maat, päätettiin rajata aihetta lähivuosien realistisiksi reissuhaaveiksi.





1. Junalla Kiinaan Siperian ja Mongolian halki

Junamatka Siperian halki on varmaankin aina kuulunut meidän kerran elämässä- haaveiden listalle, mutta viime aikoina tämä haave on nostanut päätään aika vahvasti. Juna on ehdottomasti meidän suosikkikulkuneuvo reissun päällä, ja olisikin houkuttelevaa päästä junailemaan oikein sydämensä kyllyydestä yhtä maailman pisintä yhtämittaista rautatietä pitkin. Tämä reissu kannattaisi toteuttaa nyt lähivuosina, kun suomalaiset ystävämme vielä asuvat radan päätepisteessä Pekingissä. Pekingistä matkaa voisi jatkaa vaikkapa Etelä-Koreaan. Villeimmissä haaveissamme saatiin survottua samaan reissuun myös kaukainen ja eksoottinen Bhutan, vaikka eihän se oikeasti ole edes matkan varrella. Parin viikon päästä lähdetään Pietariin hakemaan esimakua Venäjästä, vaikka Siperia tietenkin on aivan eri maailma.



2.    Lisää Latinalaista Amerikkaa

Meidän ensikosketus lattareihin oli talvella 2016, kun seikkailimme kolme kuukautta Nicaraguassa ja Costa Ricassa. Värikäs kulttuuri, upea luonto sademetsineen sekä upeat rannat tekivät vaikutuksen, vaikka seuraavana talvena meillä olikin jo ikävä meille tutumpaan Aasiaan. Joku rento surffiranta ja riippumatto -tyylinen loma lattareissa voisi olla potentiaalinen vaihtoehto ensi talvelle. Ykköshaaveemme Puerto Rico kärsii valitettavasti vielä hurrikaanituhoista, mutta eipä Meksikokaan hassummalta kuulostaisi. Totaalirentoutumisen lisäksi voitaisiin myös kehittää meidän vaatimatonta espanjankielentaitoa. 



3. Australia eksoottisella saarielämällä höystettynä

Pikavisiitti Australiaan talvella 2014 teki meihin vaikutuksen, ja oltaisiin voitu muuttaa Sydneyhin asumaan vaikka saman tien. Kahdessa viikossa ei paljoakaan ehtinyt noin suuresta maasta näkemään, joten uudestaan olisi päästävä. Joko töihin, tai sitten vain lomailemaan kunnon budjetilla varustautuneena. Tai sitten me vaan muutetaan sinne Sydneyhin asumaan. Samalla pitäisi tietenkin päästä koluamaan Tyynenmeren paratiisisaaria, joista ainakin Tonga on meidän mielissä muodostunut paratiisien paratiisiksi. Ainakin viimeksi eteläisen Tyynenmeren Samoa vei meiltä jalat alta kauneudellaan. Australian "lähellä" olisi toki myös Indonesia, jota olisi huippua päästä tutkimaan meille tuttuja Balia ja Lombokia pidemmältä.


4. USA: California, Las Vegas, New York ja Hawaiji

Pari viikkoa talvisen viileässä Floridassa vuonna 2016 ei ehkä ollut sitä Yhdysvaltojen parasta antia. Ainakin me halutaan uskoa, että USA:lla olisi meille vielä matkailun saralla paljon annettavaa. Huoleton road trip Yhdysvaltojen halki olisi varmasti ikimuistoinen kokemus. Miksei Kanadankin puolella voisi pyörähtää. Ison budjetin Hawaijin loma siintää meidän haaveissa tulevana häämatkana, vaikka häitä ei todellakaan ole vielä suunniteltu.


5.    Luontomatkailua Euroopassa

Me ollaan vasta viime vuosina opittu arvostamaan enemmän luontomatkailua, ja viime talvena innostuttiin tekemään ennätysmäärä vaelluksia Aasiassa. Tänä vuonna meitä on inspiroinut erityisesti kesäinen Slovenia upeine vuoristomaisemineen. Ollaan myös jo pidemmän aikaa kuolattu maisemia Italian Dolomiiteilta. Islantiin olisi toki myös päästävä, vaikka kaikki muutkin tuntuvat olevan (ainakin lukuisten upeiden blogipostauksien perusteella) siellä juuri nyt. Ennen Islantia haluttaisiin kuitenkin tehdä kesäinen Road Trip Norjan huikeisiin maisemiin. Ira on käynyt Norjassa vain laskettelureissuilla, eikä Suvi ole tässä naapurimaassamme käynyt vielä ollenkaan. Norja on tuntunut jo monta vuotta olevan yhtä aikaa niin lähellä ja niin kaukana; Vaikka Suomesta matka ei olisikaan pitkä, me ollaan oltu kesät liian tiiviisti kiinni töissä. Kun tänä vuonna lomailtiin poikkeuksellisesti jopa elokuun alkuun saakka, valittiin Norjan sijaan kesäkohteiksi Etelä-Eurooppa ja Marokko.



6.    Ulkomailla asuminen ja työskentely


Viime talvena käytiin moikkailemassa meidän suomalaisia kavereita Kiinassa, Hong Kongissa, Taiwanissa ja Lontoossa. Tulihan siinä jossain vaiheessa mieleen, että voitaisiin itsekin muuttaa hetkeksi johonkin uuteen maahan, asettua hetkeksi aloilleen ja tutustua enemmän paikalliseen arkeen. Tekisi hyvää myös vähän rikkoa näitä meidän rutiineja, kun nyt ollaan aina talvet reissailtu ulkomailla ja kesästä syksyyn tehty suurin piirtein samanlaisia töitä Helsingissä. Yhtenä potentiaalisena vaihtoehtona on tällä hetkellä Malta välimerellisen ilmastonsa lisäksi myös maassa kukoistavan suomalaisen nettikasinobisneksen ansiosta. Palkkatasonsa puolesta myös Norja kiinnostaisi. Suvia kiinnostaisi sesonkityö laskettelukeskuksessa jossakin Alpeilla, vaikka vähän jännittäisikin ajatuksena viettää koko talvi lumen keskellä. Ira taas haluaisi työskennellä  kausiluontoisesti risteilyaluksella. 


Suurin osa meidän lähivuosien reissuhaaveista ja matkareittien rungoista ovat täynnä päämäärätöntä vaeltelua ja vaativat vähintään kuukausia aikaa toteutuakseen. Kun innostutaan yhdestä maasta, innostutaan yleensä myös naapurimaista ja niiden naapurimaista, ja suunnitelmat paisuvat helposti yli äyräiden. Haaveiden määrästä päätellen meidän matkailutahti tulee tuskin ainakaan laskemaan lähivuosien aikana.


Mille reissulle näistä itse lähtisit?
Vai ovatko nämä reitit jo koluttu? Vinkkejä ja suosituksia otetaan avosylin vastaan!









Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.