Tulum, Meksiko - Reissusuunnitelmia ja trooppista paratiisirantaa

helmikuuta 07, 2018

Kuubasta Meksikoon tultaessa meillä ei ollut juurikaan mitään suunnitelmia valmiina. Kuubassa nettiyhteyden rajallisuus pakotti keskittymään nykyhetkeen, ja Suomen kamaralla energia meni eninmäkseen Kuuban reissun suunnitteluun. Lennettin siis Havannasta Cancuniin, ja jatkettiin bussilla matkaa rannikkoa pitkin alaspäin Tulumin kylään.

Tulumista löytyi puitteet juuri sille, mitä siihen hetkeen kaivattiin: Rentoutumista ja uskottavan reissubrunan pintaan saamista, sekä helppoa aloitusta Meksikon reissulle. Tulumia voisi varmaankin kuvailla jonkinlaiseksi wellness-lomailijan paratiisiksi; lähintä joogasalia tai vegaaniravintolaa ei tarvitse kaukaa hakea. Rannat puolestaan näyttävät juuri sellaisilta matkaesitteistä tutuilta kliseisiltä paratiisirannoilta, joissa palmut huojuvat ja meri kimmeltää turkoosina. Turisteja riittää, mutta tunnelma on aika nuorekas ja rento. Maya Rivieran kallis hintatasokaan ei meitä vielä suoraan maahantulleina osannut suuremmin järkyttää.







Aluksi säät olivat aika epävakaiset, ja 
sateiden vuoksi rantapäivät vaihtuivat reissun suunnitteluun. Muutama päivä tuli vietettyä ihan vain sängyssä maaten, kun saatiin molemmat yhtä aikaa ruokamyrkytys. Taudista parannuttua aktiviteetiksi riitti fillarointi Tulumin kylän ja rantojen välillä. Parin viikon aikana ehdittiin lisäksi käydä tsekkaamassa Tulumin upealla sijainnilla kohoavat Maya-rauniot. Näyttävä Chichen Itzan rauniokylä puolestaan katsastettiin Jukatanin osavaltion pääkaupunki Meridasta käsin. Ehdittiin myös poiketa viereisessä Playa del Carmenissa moikkaamassa samaan aikaan reissaavia kavereita.












Tulumissa tulikin päivitettyä reissupläänit ajantasalle. Ostettiin lentoliput Mexico Citystä Las Vegasiin maaliskuun puoleen väliin, ja suunnitteilla olisikin reilun parin viikon road trip Vegasista Californiaan. Autokin on jo vuokrattu, ilmaisella peruutuksella tosin. Los Angelesista lennetään Roomaan sitten pääsiäisen jälkeen. Meidän Amerikkojen reissun kokonaispituudeksi on siis tulossa kolmisen kuukautta. Se jää vielä nähtäväksi, mihin reissu Roomasta jatkuu.






Lähitulevaisuuden suunnitelmina on lähteä Jukatanin niemimaalta Meksikon Chiapasin ja Oaxacan osavaltioihin. Ensimmäisenä matka alkaa yöbussilla Tulumista Palenqueen ihailemaan vielä yksiä Maya-raunioita. Palenquesta on tarkoitus jatkaa matkaa San Cristobalin kaupunkiin. Tarkoituksena olisi myös piipahtaa Guatemalan puolella. Me ollaan niin innoissaan kaikista meidän suunnitelmista!

Vietettiin Tulumissa lopulta enemmän aikaa kuin ehkä aluksi ajateltiin, sateiden ja sairastumisen hidastaessa meidän suunnitelmia. Toisaalta, Tulumissa oli kyllä helppo viihtyä.


Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.