Vaelluksilla Taiwanissa - Teapot Mountain ja Mt. Qixing

toukokuuta 19, 2017
Tänään palaillaan vielä kuukauden takaiseen reissuumme Taiwaniin. Kiertomatkallamme pääsimme tutustumaan upeaan luontoon ympäri maata, mutta monille kokemisen arvoisille vaelluspoluille pääsi helposti myös paikallisbusseilla suoraan pääkaupunki Taipein sykkeestä. Reissun viimeisinä päivinä Taipeissa saatiin reidet kipeäksi haikkaamalla kahdelle eri vuorelle peräkkäisinä päivinä.

Jiufeniin pääsee vain tunnin kestävällä kätevällä bussimatkalla Taipeista. Aiemmin kullankaivajien asuttamaa kylää kansoittavat nyt turistilaumat, ja vuoristoon rakennettu tunnelmallinen kylä onkin päiväretken arvoinen nähtävyys. Meitä kiinnosti kylän kupeessa kohoava Teapot-vuori, jonka huipulle aioimme kiivetä. Jatkoimme matkaa Jiufenista vielä aivan lähellä olevaan Jinguashiin, josta vaellusreitti alkoi. Neljän tunnin vaellus alkoi kiipeämällä Teapotin huipulle, ja siitä jatkoimme matkaamme vielä Banpingshanin vuoristoon. Hauskaan vaellusreittiin mahtui portaiden ja polkujen lisäksi myös köysien varassa kiipeilyä. Vaikka Jiufenin ja Jinguashin alueella oli viikonloppuna paljon turisteja, vaelluspolut pysyivät aika hiljaisina. Maisevat olivat koko reitillä henkeäsalpaavan upeat. Teapot Mountain oli ehdottomasti yksi meidän kohokohdista Taiwanissa!


Maisemat olivat näyttävät jo reitin alkupuolella!




Teapotin huipulle päästäkseen piti kiivetä köysiä pitkin pienen luolan läpi!

Maisemat Teapotin huipulta

Ja huipulta matka jatkui Banpingshaniin...




Kannatti kiivetä!!


Reitti jatkui portaita pitkin alas takaisin Jinguashin kylään. Taustalla Teapot Mountain.
 

Vaelluksen päälle ehti vielä käydä syömässä ja tutustumassa pieneen vanhaankaupunkiin. Kehnoista opasteista huolimatta vaellusreitillä ei eksymisvaaraa ollut, kun taas Jiufenin Oldstreetin turistimassojen keskellä olimme aivan pulassa. Suosittelemmekin lämpimästi välttämään matkamuistokojujen täyttämää "keskustaa", ja ihailemaan kaunista ja kuvauksellista kylää rauhallisilta sivukaduilta käsin.

Jiufen

Jiufen

Jiufen

Jiufen

Seuraavana päivänä päätimme juhlistaa viimeistä päiväämme Taiwanissa kiipeämällä Mt.Qixing-vuorelle. Vuori kuuluu Taipein kaupungin rajojen sisällä olevaan Yanmingshanin kansallispuistoon, ja sen huipulta avautuvat upeat näköalat kaupunkiin. Me satuimme paikalle sateisena ja sumuisena päivänä, ja huipulle saapuessamme näkymänä oli vain valkoista pilveä. Evästauon aika pilvet kuitenkin raottuivat hetkeksi, ja vuorien takaa pilkisti Taipein korkein pilvenpiirtäjä Taipei 101!


3,5 tuntia tällaisia portaita pitkin tuntui kyllä treeniltä!


Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.