Burano - kylä sateenkaaren väreissä

kesäkuuta 28, 2019

Helsingissä Pride-viikkoa juhlitaan nyt kaikissa sateenkaaren väreissä. Venetsian laguunin pikkuruinen Buranon saari on must-kohde kaikille, jotka eivät saa väreistä tarpeekseen.


Buranon talot maalattiin kirjaviksi, jotta saarella asuvat kalastajat löytäisivät takaisin kotiinsa myös sumun keskellä. Vaikka talorivistöjen värivalinnat saattavatkin näyttää täysin sattumanvaraisilta, näin ei kuitenkaan ole, vaan talojen värit ovat tarkasti määritelty.




Buranolle pääsee Venetsiasta vesibussilla numero 12. Yhdensuuntainen matka kestää nelisenkymmentä minuuttia ja maksaa 7,5 euroa. 








Pienen saaren kiertää läpi tunnissa tai parissa, mutta paikka on takuulla upeinta, mitä me oltiin vähään aikaan nähty. Iltapäiväksi ehti vielä pitämään hellettä Venetsian Cannaregion rauhallisille terasseille.

Venetsian kanaalien varrella kulkiessa tuntui kuin olisi päätynyt keskelle postikortin lavasteita - klassiset maisemat olivat jo monella tapaa tuttuja, ennen kuin kaupunkiin oli astunut jalallakaan. Burano sen sijaan oli jotakin, millaista ei edes ennen tätä päivää tiedetty voivan olla olemassa.




Värikästä pride-viikkoa kaikille! 

2 kommenttia:

  1. Vau, mikä paikka <3 En ole edes tiennyt, että Venetsiasta löytyy mitään tuollaista! Taas yksi syy lisää käydä kohteessa vielä joskus, haha :)

    http://www.jennijulia.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa käydä tuolla, upea paikka. 😍🌈

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.