Bohol, Filippiinit

helmikuuta 26, 2017

Manilasta matkamme jatkui lentäen Boholin saarelle. Lentokentältä nappasimme moporiksan suoraan läheisen Panglaon rannoille. Panglaon palmujen ympäröimät valkoiset hiekkarannat olivat kauniita, mutta ne eivät olleet meitä varten. Rauhallisemmat rannat Doljossa ja Libaongissa olivat käytännössä suurien ja kalliiden rantaresorttien hallinnassa. Panglaon päärannalta Alonasta löytyi palveluita jokaiselle kukkarolle, mutta ruuhkainen pakettimatkatunnelma ja huutelevat kauppiaat eivät houkutelleet meitä jäämään yhtä yötä pidemmäksi.

Alona beach


Oman paratiisimme löysimme kolmen tunnin bussimatkan päästä saaren pääkaupunki Tagbilaranista. Lämminhenkinen ja pieni  Andan kylä oli juuri sopivasti massaturismin ulottumattomissa, ja kaikki tarvittavat palvelut löytyivät parin minuutin kävelymatkan päästä toisistaan. Ja mikä parasta, vain muutaman askeleen päästä  omalta terassilta pääsi upottamaan jalkansa puuterinhienoon rantahiekkaan ja dippaamaan itseään turkoosina kimmeltavään mereen.


Meritähdet olivat vallanneet Andan rantavedet. Vesi oli niin kirkasta, ettei snorkkelia tarvinnut!




Kävelymatkan päässä rannalta oli upea luola!

Käytiin pulahtamassa virkistävässä vedessä!



Anda on hyvä spotti paikallisempiin meininkeihin tutustumiseen, sillä ranta on suosittu vapaa-ajanviettopaikka boholilaisten keskuudessa. Etenkin viikonloppuisin piknik-katokset täyttyivät riehakkaista seurueista, ja karaoke raikasi. Parhaimmillaan (tai pahimmillaan) rannalla saattoi kuulla jopa kolme biisiä yhtäaikaa. Lauantaina päivän ensimmäiset laulut luikauteltiin jo seitsemän jälkeen aamulla. Silti jostain syystä luonnonkaunis ranta onnistui vilkkaimmillaankin säilyttämään rennon rauhallisen tunnelmansa.

Aamubileet käynnissä! Viikon aikana tuli kyllä vedettyä useampikin biisi...

Yksi biisi maksoi viisi pesoa eli  n.0,10 €.

Oli huippua, että rannalta löytyi myös kuntosali!

Lapset viikonlopun vietossa.






Boholilta matka jatkui lautalla Cebu Cityyn ja sieltä edelleen Bantayan saarelle. Kävimme tsekkaamassa matkan varrella Boholin kuuluisat suklaakukkulat, jotka olivat tähän aikaan vuodesta kauniin vehreät.







4 kommenttia:

  1. Filippiiniläisten karaokeinnostus on kyllä ilmiömäistä. Me oltiin Siquijor-saarella, joka oli muuten tosi hiljainen, sähkösäännöstelty pikkusaari ja sielläkin paikallisten vetämät karaoket raikasivat.

    VastaaPoista
  2. Hahhah! Tietenkään karaokesta ei pihistellä! :D me ei taideta keretä Siquijorille tällä kertaa. Tietty jos Bantayanin jälkeeen Cebun pääsaarella ei jostain syystä viihdytä ni sit mennään sinne myös :) Kävittekö te muilla saarilla?

    VastaaPoista
  3. Upeita kuvia! Missä kannattaa yöpyä Andassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Oli upeat maisemat kuvailla! Me ei varattu etukäteen majoitusta, mutta löydettiin mukava ja edullinen majoitus (Anda Long Beach) rannalta. Jos haluaa vähän parempaa ni vieressä oleva Anda de Boracay vaikutti kivalta. Little Miamia on myös kehuttu hyvänä budjettimajoituksena :) Mukavaa reissua!

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.