Couples who travel together, stay together - 11 syytä matkustaa pariskuntana

joulukuuta 09, 2017
Me juhlittiin tällä viikolla meidän vuosipäivää, ja yhdettätoista vuottamme pariskuntana. Meidän ensimmäinen yhteinen reissu oli yhdeksän vuotta sitten kaverien kanssa toteutettu pakettimatka Bulgarian Kultahietikolle, eikä silloin vielä osattu aavistaakaan kuinka paljon tultaisiin myöhemmin yhdessä reissaamaan. Nyt me ollaan eletty elämää matkustelun ehdoilla jo viimeiset kuusi vuotta, eikä loppua näy. Me matkustetaan aina yhdessä, koska ollaan löydetty matkailu yhdessä ja siitä on kehittynyt meidän yhteinen intohimo ja elämäntyyli. Moni hehkuttaa yksinmatkailun ihanuutta, mutta me vietetään vuorotyön takia tosi paljon aikaa erillämme reissujen välisessä arjessa. Reissut ovat nimenomaan sitä meidän yhteistä laatuaikaa.

Juhlapäivän kunniaksi päätimme listata pariskuntana matkustelun parhaita puolia.


1. Reissaaminen on suhteen koetinkivi

Reissussa sattuu ja tapahtuu, eikä kaikki mene aina suunnitelmien mukaan. Arjesta irrottautuminen ja yllättävät tilanteet tuovat tutuistakin ihmisistä esiin uusia puolia. Uusista tilanteista yhdessä selviäminen on hitsannut ainakin meidät pariskuntana tiiviimmin yhteen. Yhteinen matka voi olla hyvä keino testata parisuhteen kestävyyttä.


2. Tuttu ja turvallinen auttaa vieraiden maisemien keskellä

Kun maisemat ja ihmiset muuttuvat tien päällä tiuhaan tahtiin, tutut kasvot vieressä helpottavat uuteen sopeutumista. Vaikka reissussa tutustuu aina uusiin tyyppeihin, tutulle ihmiselle on kuitenkin helpompi avautua myös ikävistä asioista. Me ollaan totuttu toistemme seuraan siinä määrin, että pystytään helposti olemaan yhdessä vuorokauden ympäri, viikosta toiseen. Me osataan tehdä omia juttuja ja ottaa omaa tilaa, vaikka toinen olisikin samassa huoneessa.

3. Koti-ikävä ei iske helposti, koska meille koti on siellä missä oma rakas on

Vaikka perhettä ja ystäviä tuleekin välillä ikävä, se tärkein, oma rakas, on kuitenkin aina matkassa mukana. Me tykätään liikkua ja vaihtaa maisemaa välillä tiuhaankin tahtiin, mutta kotiudutaan yleensä aika helposti paikkaan kuin paikkaan. Meille kodintunne tulee siitä, että ollaan yhdessä.





4. Kahdestaan reissaaminen on soolomatkailua edullisempaa

Pariskuntana me pystytään jakamaan aina esimerkiksi majoituskulut ja taksimatkat puoliksi. Oma kahden hengen huone on monesti samanhintainen kuin kaksi dormisänkyä, joten kahdestaan on myös helpommin varaa asua tasokkaammin. Me ollaan myös ostettu matkalla tarvittavia tavaroita, kuten vedenpuhdistin ja läppäri, yhteiseksi.


5. Kahdestaan on turvallisempaa kuin yksin

Sohvasurffaaminen, pimeillä kaduilla kävely, taksimatkat, ja junissa nukkuminen on tuntunut aina turvallisemmalta kun meitä on kaksi. Rannalla toinen voi vahtia tavaroita toisen mennessä uimaan. Olisi ikävää joutua vuodepotilaaksi yksin toisella puolella maapalloa. Nyt toinen voi käydä ostamassa lääkkeitä ja istua sängyn laidalla viihdyttämässä.

6. Kaikkea ei tarvitse osata itse, vaan voi hyödyntää kahden ihmisen vahvuuksia

Kahdestaan pääsee helpommalla, kun mukana on koko ajan kahden ihmisen taidot ja vahvuudet. Meille on muodostunut tien päällä aika monissa asioissa selkeä työnjako: Ira suunnistaa meidät perille, ja Suvi huolehtii siitä että rahat riittävät. Suvi kantaa kaiken painavan, kun taas Ira huolehtii arvotavaroista. Bloggaaminenkin on helpompaa kahdestaan, kun Ira ottaa päävastuun kuvista ja Suvi tekstistä.

7. Toisen voi houkutella kokeilemaan jotakin uutta

Suvi päätti lähteä lumilautailemaan Japanissa ihan vain Iran mieliksi, mutta onkin sen jälkeen hinkunut rinteeseen aina kuin vain mahdollista. Ira olisi tuskin omin päin halunnut kiivetä aktiivisen tulivuoren huipulle Nigaracuassa, mutta myönsi kuitenkin jälkikäteen vaelluksen olleen yksi Väli-Amerikan reissumme kohokohtia. Me ollaan molemmat luonteeltamme aika joustavia ja kokeilunhaluisia, mutta viimeistään yhdessä reissaaminen opettaa joustamaan suhteessa ja tekemään kompromisseja. Me ollaan varmasti yhdessä reissatessamme nähty paljon sellaisia paikkoja, joihin ei yksin olisi tullut mentyä. Kärjistetysti heittäen Suvi haluaa autiolle rannalle riippumattoon nukkumaan, kun taas Ira kaipaa välillä enemmän luksusta, ihmisiä ja bileitä. Meidän reissut ovatkin usein yhdistelmä molempia ääripäitä, ja useimmiten jotain siltä väliltä.




8. On helpompaa pakata kevyesti, koska meillä on paljon yhteisiä tavaroita

Me tykätään matkustaa kevyesti, ja pärjätään mieluiten pelkillä käsimatkatavaroilla. Meidän rinkoissa voi olla tavaraa melkein puolet vähemmän kuin yksin matkustaessa, koska voidaan jakaa keskenämme tosi monet käyttötavarat shampoosta ensiapulaukkuun. Koska matkaan ei mahdu mukaan kovinkaan suurta vaatearsenaalia, omaa tyyliä voi piristää käymällä toisen rinkalla.
  
9. Päikkärit on kivempi nukkua yhdessä

Lentokoneessa tai bussimatkalla on kivempi nukahtaa oman rakkaan syliin, kuin kuolata tuntemattoman olkapäätä vasten. Toinen voi vahtia kamoja, jos toisen täytyy ottaa tirsat juna-asemalla.

10. Oma hovivalokuvaaja on aina mukana

Iran ei tarvitse tyytyä pelkkiin lomaselfieihin, kun tyttöystävän voi nakittaa kuvaushommiin. Suvi ei välitä valokuvaamisesta, mutta rakastaa katsella Iran ottamia reissukuvia meidän yhteisiltä matkoilta.

11. On joku, kenen kanssa muistella elämän upeimpia juttuja

Me ollaan koettu reissun päällä meidän elämän upeimpia kokemuksia aina Costa Rican viidakon laidalla asumisesta Tokion suurkaupungin vilinään. Parasta onkin se, kun on joku kenen kanssa makoilla sohvannurkassa ja muistella menneitä seikkailuja. Yhdessä on myös kivaa suunnitella tulevia reissuja.









4 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan meiltä 😁 Olen täysin samaa mieltä melko lailla joka kohdasta! Mekin ollaan aina matkustettu yhdessä ja koetaan sen tuovan elämään ja suhteeseen tosi paljon rikkautta. Meilläkin on yksi valokuvaaja ja toinen kirjoittaja, yksi suunnistaja ja toinen kommunikoija jne 😁 Ihana postaus,kiva lukea muidenkin naisparien blogeja 😊

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.