Ensifiilikset Havannasta

tammikuuta 24, 2018
Meidän suora lento Helsingistä Havannaan saapui perille lähemmäs puolta yötä. 

Tästä se lähtee. Loma ja vapaus. Kaksi viikkoa Kuubassa, ja sen jälkeen Meksikoon ja kenties sen naapurimaihin. Töitä painettiin viimeiseen iltaan asti, mutta nyt duunipaikan ovi on painettu kiinni taas ennalta määrittelemättömäksi ajaksi.





Lähdettiin lentokentältä taksilla hostellillemme, vain kuullaksemme, että Ira oli ylityöpäissään varannut meille huoneen vasta kahden viikon päähän. Majatalon isäntä järjesti meille huoneen omasta asunnostaan, kunhan luvattaisiin olla hiiskumatta asiasta mahdollisille tarkastajille. Joo, loma taisi tulla ihan tarpeeseen.





Havanna oli ihana kaupunki, jotenkin unelias ja yhtä aikaa kuitenkin täynnä elämää. Parhaiten jäi mieleen joka nurkalla pauhaava reggaeton sekä tyylikkäiden ihmisten ja luhistumaisillaan olevan infrastruktuurin raju kontrasti.






Yleisesti vauhdikkaan yöelämän lisäksi Havannassa vaikutti olevan myös yllättävän vilkas homoskene. Pistäydyttiin Veladon homokorttelissa keskiviikkoiltana, jolloin porukkaa parveili aloittemassa iltaa lähinnä kadulla, jotkut toki ravintoloissakin. Illan edetessä porukka vyöryi täpötäyteen baariin seuraamaan drag-kabareeta. Viimeistä iltaa  Kuubassa vietettiin sunnareiden merkeissä pienessä terassibaarissa, seurattiin havannalaisen laulajadiivan keikkaa, tanssittiin reggaeton-hittien tahtiin, ihailtiin paikallisten muuveja, ja juotiin vielä viimeiset mojitot.



Havanna oli yllättävän laaja kaupunki, ja käveltiin päivittäin tosi pitkiä matkoja ympäriinsä. Ultimaattiseen rentoutumiseen ja täydelliseen loman aloitukseen kuuluu tietysti ranta, joten päätettiin napata paikallisbussi Guanaboon, Havannan itärannikolle. Todella paikallisen oloinen pikkukylä tarjosi rauhallisen ja pitkän, turkoosivetisen rannan ja kourallisen maantienvarteen tiputeltuja ravintoloita. Toisena päivän yllättäen ilmaantuneista rankkasateista huolimatta uneliaassa rantakylässä oli helppo rentoutua lomafiilikseen.







Guanabosta reissumme jatkui Havannan kautta Trinidadiin.


2 kommenttia:

  1. Oi, jään seurailemaan teidän reissua suurella innolla ja mielenkiinnolla - ihanaa nähdä kuvia noista väreistä ja tunnelmista. Olin itse 3 kk Lattareissa viime vuonna näihin aikoihin, joten tuotte paljon huippumuistoja mieleen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Mukava kuulla että sullakin on paljon hyviä muistoja täältä:)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.