Halong Bay, Cat Ba-island & Hanoi

huhtikuuta 24, 2012
Varattiin siis Halong Citystä Halong Bay-risteily, sillä omatoimisesti Cat Ba-saarelle meno oli tehty vaikeaksi. 1 yön ja 2 päivän risteily maksoi 40e. Halusimme kuitenkin nähdä Halong Bayta ja päästä saarelle, niin retken paketti vaikutti lupaavalta, sillä ruuat, hytti, luolassa käynti ja kajakointi sisältyivät hintaan. Risteily osottautui kuitenkin kusetukseksi jossain määrin. Risteily oli maksoi meille enemmän kun kanssamatkustajille, jotka olivat ostaneet paketin Hanoista. Lisäksi hintaan kuului kajakointia Halong Baylla. Saimme aikaa siihen tasan 25 minuuttia. Risteily päättyi satamaan, joka oli ison saaren toisella puolella, mitä meille ensin oli kerrottu. Jouduimme ostamaan parin euron bussiliputkin, vaikka muille bussikyyti oli ilmainen. Risteilyn määränpää oli matkatoimiston oppaan mukaan satamassa lähellä Cat Ba townin keskustaa. Tähän laivan opas, nimeltään Banana tokaisi, että retken myyjä ilmeisesti kusetti meitä. Banana itse kusetti meiltä ne bussilippurahat Cat Ban keskustaan. Matkatoimiston opas kertoi, että risteily saapuu perille seuraavana päivänä klo 14. Banana ilmoitti laivassa, että olemme perillä klo 09.00 aamulla. Eli retken kestokin oli huijattu. Oli hieman pettynyt olo, että maksettiin 40 e retkestä, jossa oikein mikään ei pitänyt paikkaansa. Risteilyllä oli kuitenkin hyvä hytti, hyvää ruokaa ja mukavia kanssamatkustajia. Meitä oli yhteensä vajaa 20 hlö laivassa. Oli mukava tutustua muihin, juteltiin paljon tanskalaisten, singaporelaisen, jenkkien ja espanialaisten kanssa. Risteilyllä oli tietty hienot maisemat, vaikka sää olikin hieman synkkä ja pilvinen.

Seuraavana aamuna, kun mentiin Cat Ba-saarelle, niin luultiin että bussi ajaa tunnin verran suoraan Cat Ba towniin, mutta bussi ei ollutkaan yleinen bussi, vaan retken bussi, joka pysähtyi 2 tunniksi Cat Ban kansallispuiston portille. Ei oltu yhtään varauduttu, et mennään viidakon luontopolkua pitkin kiipeämään näköalapaikalle. Päätettiin kuitenkin seurata muita ja kiivetä farkkushortseissa ja Suvi sandaaleissaan :D Oli kyllä sen arvoiset näkymät viidakon huipulta, että kannatti kiivetä muiden mukana. Polku oli melko haastava ja liukas. Oli kuitenkin mukavan lyhyt reitti, alle tunti kesti kiivetä ja tunti alaspäin. Oli tehokasta liikuntaa. Päästiin lopulta sen jälkeen bussilla saaren keskustaan ja löydettiin hotelli helposti.

Cat Ba-saarella yövyttiin 4 yötä. Hotelli oli aivan loistavalla sijainnilla keskustassa ja siinä oli isot ikkunat merinäköalalla, ihana postikorttimaisena! Cat Ba saari oli tosi rauhallinen kohde. Käveltiin useana päivänä myös ihanalle hiekkarannalle hengailemaan ja lukemaan kirjaa, vaikka ei paistanut edes aurinko. Lähes kokoajan oli pilvistä säätä, mutta ei satanut :) Yhtenä päivänä vuokrattiin kajakki ja melottiin kalastajakylän läpi Monkey-Islandille. Vajaa 3 tuntia kajakoitiin :) Cat Ba oli mukava kohde, maisemat kyllä vakuuttivat!

Cat Ba:lta ostettiin bussi-pikavene-bussiyhteys Hanoihin, Vietnamin pääkaupunkiin. Se matka meni hyvin ja oli aikataulussa. Bussiasemalta otettiin taksi Old Quater-alueelle. Hypättiin kyllä kesken matkaa poissa kyydistä, sillä taksimittari liikkui triplavauhtia, mitä aiemmin ollaan maksettu Vietnamissa. Taksikuski laittoikin yllävän helposti mittarin päälle, kun tiesi itse sen olevan viritetty! Käveltiin reilu kilometri rinkkojen kanssa ja löydettiin edullinen majoitus kivalta sijainnilta läheltä Hoan Kiem-järveä. Järven puisto on tosi eläväinen, ihmisiä paljon istumassa puiston penkeillä ja lenkkeilemässä. Se on mukava rentoutumispaikka keskellä Hanoin keskustaa, jossa on muuten hullu liikenne. Puistossa meille tultiin useamman kerran juttelemaan. Paikalliset opiskelijat halusivat harjoitella englannin kielen taitoaan ja haastattelivat meitä. Oli hauskaa jutella heidän kanssa. Yhtenä päivänä meiltä melkein varastettiin arvotavarat repusta. Suvi kantoi puistossa reppua selässä, niin joku nuori jätkä yritti hämätä meitä tyrkyttämällä postikortteja ostettavaksi, niin sillä aikaa huomasin, että sen kaveri yritti vainvihkaa avata reppua. Huomasin sen ja hyökkäsin reppuun kiinni. Hyvä, että huomasin tilanteen.

Hanoissa oltiin yhteensä 4 yötä. Pari yötäkin olisi riittänyt, sillä Hanoi oli melko tylsä matkailukohde mun mielestä. Tykkäsin Ho Chi Minh Citystä enemmän. Meidän piti kuitenkin olla Hanoissa 24.4 päivään asti, sillä tänään lennetään Hong Kongiin. Hong Kongissa ollaan viikko, ennen kuin on lento 2.5 Helsinkiin. 4 kk reissua on siis enään viikko jäljellä! On jännittävää palata Suomeen, outoa mutta mukavaa! :) Hong Kongia kohtaan on kovat odotukset! Se on kuitenkin suuri tyylikäs city, ja mennään myös Macaon kasinokaupunkiin viikonloppuna! Sitä odotan myös tosi paljon! Hassua päättää pienen budjetin matka noihin kalliisiin matkakohteisiin :D

Vietnamista voisin kertoa lyhyesti oman mielipiteen. Se on hyvä, edullinen ja monipuolinen matkailumaa, jossa kauniita maisemia ja kiinnostavia kohteita, mutta ihmiset ovat täällä olleet inhottavampia, tyrkyttävimpiä, itsekkäämpiä ja kusettavia verrattuna noihin muihin maihin, joissa ollaan käyty. Tietysti poikkeuksia löytyy, ollaan tavattu myös useita ystävällisiä paikallisia. Täällä on lisäksi tosi kaoottinen liikenne, pari läheltä piti törmäystäkin ollaan nähty. Yhden törmäyksenki näin, kun mopo törmäsi kadulle pysäköityneeseen pakettiautoon aika lujaa. Ei onneksi sattunut vakavasti.. On ollut kyllä hieno tämä kuukausi täällä Vietnamissa, olen saanut aika kattavan kuvat kulttuurista ja monista eri kohteista. Lempikohteet Vietnamissa on varmaankin Hoi An, Cat Ba ja Ho Chi minh City. Nha Trang ja Mui Ne olivat myös kivoja pysähdyspaikkoja!




1 kommentti:

  1. Harmi, että teitä huijattiin ton reissun suhteen, mutta onneksi näitte ees hienoja maisemia. Nyt vaan sitten enää reilu viikko aikaa joten nauttikaa ihanista ja aurinkoisista ilmoista. Täälläkin alkaa jo lämpiämään, joten ehkä se kesä tulee sieltä hiljalleen. Ja onneks hei huomasit sen varkaan, ettei sattunu mitää...:)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.