Taiwanin upeat kansallispuistot Taroko & Kenting

huhtikuuta 20, 2017
Taipeista matkamme jatkui Taiwanin itärannikolle, Hualienin pikkukaupunkiin. Meren ja vuorien ympäröivä kaupunki sijaitsee jylhistä maisemistaan tunnetun Tarokon kansallispuiston kupeessa. Taroko on kuuluisa korkeiden vuorien väliin revenneestä rotkosta, jonka pohjalla virtaa turkoosivetinen joki.

Shakadang Trail, Taroko National Park

Baiyang Waterfall Trail, Taroko National Park

Baiyang Waterfall Trail, Taroko National Park

Taroko National Park

Taroko National Park

Datong Trail, Taroko National Park

Datong Trail, Taroko National Park

Taroko National Park


Hualienissa sää oli harmaa, mutta onnistuimme silti välttämään hienosti aluetta uhanneet sadekelit. Alunperin olimme haaveilleet pyöräilevämme kolmen päivän matkan Hualienista Itärannikkoa pitkin etelään. Tulevien päivien säätiedotuksia lueskeltuamme päätimme kuitenkin suosiolla hypätä junaan kohti Etelä-Taiwanin aurinkoa. 

Qixingtang Beach, Hualien

Qixingtang Beach, Hualien

Taiwanin etekärjessä komeileva Kenting on maan vanhin kansallispuisto, jonka rajojen sisäpuolelta löytyy kaikkea täpötäysistä turistirannoista rauhallisiin kallioisiin merimaisemiin ja kiehtoviin metsäreitteihin. Aurinko porotti kirkkaalta taivaalta, ja mekin vietimme pari päivää ihan vain rantakeleistä nauttien. Vaikka superruuhkaiset lomarannat eivät olekaan ihan niitä meidän paratiiseja, rantojen tarjoama people watching oli ykkösluokan viihdettä; Selfiekepit viuhuivat ja banana boatit kiisivät vedessä, kun sadat taiwanilaiset ja kiinalaiset pitivät hauskaa! Nyt oli vasta kevät, eikä mikään erityinen lomasesonki ollut käynnissä. Kuinkakohan villiksi meno muuttuu keskikesällä?

Kenting Street




Karnevaalitunnelma jäi rannalle, kun lähdimme tutustumaan Kentingin luontokohteisiin. Lomarantojen ulkopuolella tunnelma oli rauhallinen, ja luonto monimuotoisen upeaa. Yksi iltapäivä kului Kenting Forest Recreation Arean upeita metsämaisemia ihastellessa. Alue on ollut aiemmin meren pinnan peitossa, ja nyt valtavia korallista muodostuneita kallioita peitti upea banyanpuumetsä. Metsäpolkuja pitkin pystyi tekemään, jos ei nyt ihan trekin, niin ainakin mukavan muutaman tunnin kävelyreissun.

Taiwan on varoituskylttien luvattu maa!

Tällä kertaa suoraan varoituskyltin alta löytyi kyllä tämmöinen kaveri!







Hauskinta oli ajella rannikkoa pitkin omalla vuokraskootterilla. Taiwanissa ulkomaalaisilta vaaditaan moottoriajoneuvon vuokraamiseen kansainvälinen ajokortti, mutta Iran suomalainen ajokortti vuoden takaisen Jenkkilän ajoluvan ja pienten selittelyjen kera riittivät tällä kertaa. Noin 50 kilometrin matkalla mutkaista ja kallioista rantatietä pitkin ehti nauttia luonnonkauniista merimaisemista!








 

 

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.