Malaga - Lomaa lomasta!

kesäkuuta 06, 2017
Madridin tukahduttavan kuumuuden jälkeen ajatus rannikosta houkutti, ja otimme suunnaksemme Aurinkorannikon Malagan. Madridista on luvassa juttua myöhemmin, koska aiomme palata sinne viettämään vielä reissumme viimeisen viikonlopun. Buukkasimme äskettäin lennot Madridista Helsinkiin 3. heinäkuuta. Puolen vuoden reissumme viimeinen kuukausi on siis startattu! Vuokrasimme Malagasta AirBnB -kämpän yhdeksäksi yöksi kaupungin keskustasta tavoitteenamme ottaa iisisti, nauttia rennosta etelän tunnelmasta ja suunnitella tulevaa Marokon kiertomatkaamme.

Malagan reissustamme tuli yllättävän liikunnallinen ja hyvinvointipainotteinen, ja se oli ihan täysin kaupungin omaa ansiota. Kilometrien pituiset palmujen reunustamat rantabulevardit suorastaan kutsuivat lenkille, ja matkan varrelle oli ripoteltu paljon erilaisia lihaskuntopisteitä. Varsinainen ulkokuntosali oli rakennettu rantojen keskelle pieneen niemenkärkeen. Treenipaikalla oli muutamia cardiolaitteita ja street workouttiin sopivia leuanvetotankoja, dippitelineitä, köysi kiipeilyyn ja tekonurmialue joogailua sekä venyttelyä varten. Suositulla ulkokuntosalilla oli aina tosi hyvä, inspiroiva meininki. Välillä oli jopa musiikkia! Myös lenkkeilijöitä näkyi jatkuvasti, ja ylipäänsä rannalla oli ihanan urheilullinen tunnelma. Lisäksi oli mukavaa vaihtelua kokkailla freesiä ruokaa omassa keittiössä, vaikka ravintoloista toiseen kiertäminen hauskaa onkin.





Ihana treenata palmujen alla!

Toinen treenipaiikka satamassa!
 
Kauniit auringonlaskut satamassa!




Malagassa saatiin rentoutua kunnolla liikkumisen lisäksi myös rannalla loikoillen ja auringosta nauttien. Täällä otimme ihan tarkoituksella aikaa itselle, emmekä suunnistaneet joka päivä kartan kanssa nähtävyydeltä toiselle. Tietyllä tapaa tämä oli siis lomaa lomasta! Meidän rentoilusta huolimatta Malaga ei kuitenkaan ollut yhtään niin "tylsä" kaupunki kuin olimme ehkä luulleet etukäteen. Rantojen, ihanan rantabulevardin ja kauniin sataman lisäksi näyttävän vanhankaupunkin terassit houkuttelivat tapaksille. Kaupunkia ympäröivät vuoret olisivat tarjonneet paljon vaellusmahdollisuuksia, ehkä sitten ensi kerralla...

Malagan upea satama

Maisemat satamaan aamulenkiltä, Mirador de Gibralfaro

Mirador del Gibralfaro

Mirador del Gibralfaro

Catedral de la Encarnacion de Malaga

Malagan vanhakaupunki

Rentoa terassimeininkiä satamassa




Reissuun mahtui myös iltapäivä tunnin bussimatkan päässä Marbellassa, sekä Gay Pridet 20 minuutin junamatkan päässä Torremolinoksessa. Prideistä luvassa oma postaus myöhemmin! Torremolinokseen meillä ei varmasti olisi ollut mitään asiaa asiaa ilman noita bileitä. Muutenkin olimme tosi tyytyväisiä valintaamme asua Malagassa. Emme kaivanneet lomakylän tunnelmaa, vaan nautimme Malagan paikallisemmasta fiiliksestä.  

Marbella

Puerto Jose Banus, Marbella

Puerto Jose Banuksen luksussataman maiseman kruunasi taustalla näkyvä upea vuoristo, Marbella

Puerto Jose Banus, Marbella

Sitä Marokon matkaakin saatiin vähän suunniteltua, ja Malagasta lähdimme suoraan Algecirasin satamaa kohti ja laivalla Tangeriin. Paluulippua emme vielä ostaneet, mutta takarajana meillä on treffit sovittuna reilun parin viikon päästä Etelä-Portugalissa.


Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.