Autiorannalla Aloguinsanissa ja viimeiset päivät Filippiineillä

huhtikuuta 02, 2017
Vietimme Filippiinien reissumme viimeiset rantapäivät Aloguinsanin autioilla ja luonnonkauniilla rannoilla.

Cebun saarella sijaitseva pikkukylä ei ole mikään turistirysä; näin arkipäivinä paikallisten viikonlopun viettäjien puuttuessa saimme nauttia rannoista lähes kahdestaan. Leirintäalue-tyylinen Hidden beach Resort on Aloguinsanin Hidden beachin ainut majapaikka, ja me valitsimme teltan sijaan oman huoneen jaetulla kylpyhuoneella. Filippiiniläiset lomailevat paljon omilla rannoillaan, ja tämäkin paikka oli ihan selvästi tehty enemmänkin paikallisia kuin ulkomaalaisia turisteja varten.





Saimme tilattua isäntäperheeltä aamupalaa, mutta muuten lähimpään ruokapaikkaan oli matkaa useampi kilometri. Paikalliset näyttävät ottavan yleensä omat eväät mukaan, ja niinpä mekin kävimme shoppailemassa torilla ennen rannalle lähtöä. Ymmärrämme täysin paikallisten piknik-innostuksen; paikalliset ruokalat ja ravintolat eivät tunnu tarjoavan kovinkaan makuhermoja kutkuttelevia elämyksiä. Kasvissyöjinä emme tosin päässeet paikallisia pöperöitä juuri maistelemaankaan ruokaloiden tarjonnan rajoittuessa usein pelkästään riisiin ja harmaisiin lihakimpaleisiin. Poikkeuksen ankeaan ruoka-arkeen toivat muutamat maukkaat katuruoka-snacksit kuten grillatut banaanivartaat ja uppopaistetut, tuliseksi maustetut maapähkinät. Myös tuoreilla trooppisilla hedelmillä tuli herkuteltua Filippiineillä päivittäin. Vaikka yleensä suosimme mahdollisimman paikallista ruokaa, Filippiineillä turistiravintolat kasvisvaihtoehtoineen ja jopa McDonalds vetivät yleensä pidemmän korren.

Aloguinsanin Hidden beach oli nimensä mukaisesti suojaisa ja eristäytynyt, pieni palmujen reunustama paratiisiranta. Yhtenä iltapäivänä saimme myös napattua kolme päällä - moottoripyöräkyydin lähellä sijaitsevalle, näyttävälle Hermit's Cove -biitsille.


Kehnon ruuan lisäksi Filippiineistä on vaikea löytää mitään erityisiä miinuksia; meidän melkein kaksi kuukautta kestänyt reissumme oli täynnä upeita rantoja, kaunista luontoa ja mukavia ihmisiä. Maa koostuu yli 7000 eri saaresta, ja näkemistä riittäisi varmasti myös useammalle uudellekin reissulle. Mekin olimme suunnitelleet menevämme Palawanille, mutta neljä saarta tuntui olevan todellakin tarpeeksi yhdelle reissulle. Loppupeleissä ei tuntunut olevan edes hirveästi väliä mille saarille menemme, koska upeita rantoja ja muita kiinnostavia paikkoja tuntui löytyvän joka puolelta!

Aloguinsanista matkamme jatkui sivistyksen pariin Cebu Cityyn odottelemaan lentoamme Taipeihin.

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.