Takaisin Taipeihin - matka Taiwanin länsirannikkoa pitkin

toukokuuta 02, 2017

Reissasimme Taiwanin eteläkärjestä pohjoiseen pääkaupunkiin maan länsirannikkoa pitkin, ja matkalle osui monta kiinnostavaa pysähdyspaikkaa. Kansallispuistojen ja rantaelämän jälkeen kaupunkielämä maistui taas, ja otimme ensimmäiseksi bussin Kentingistä Taiwanin toisiksi suurimpaan kaupunkiin, Kaohsiungiin. Kaohsiungissa näimme Taiwanin upeimmat temppelit, nautimme suurkaupungin sykkeestä ja pyöräilimme lyhyen lauttamatkan päässä olevalla rennolla Cijin saarella.


Formosa Boulevardin näyttävä metroasema, Kaohsiung

Kaohsiung

Kaupunkinäkymää oli kiva ihailla kukkulalta lähellä Martyrs' Shrinea, Kaohsiung

The Pier-2 Art Center, Kaohsiung

Kaohsiung

Huikeat näkymät Cihou-majakasta Cijin saarelta, Kaohsiung

Toiseen suuntaan myös ihanat näkymät suoraan biitsille, Kaohsiung


Dragon and Tiger Pagodas, Lotus Pond, Kaohsiung

Dragon and Tiger Pagodas, Lotus Pond, Kaohsiung

Dragon and Tiger Pagodas, Lotus Pond, Kaohsiung

Lotus Pond, Kaohsiung

Lotus Pondin puisto oli ehdottomasti makein paikka koko Kaohsiungissa. Ei hassumat maisemat wakeboardingiin ja lenkkeilyyn upeiden temppelien keskellä! Viileän sään vuoksi nämä vilukissat tyytyivät ihailemaan muiden temppuja kahvilasta käsin. 


Taiwanin entisessä pääkaupungissa Tainanissa kävimme fiilistelemässä tunnelmallista vanhaakaupunkia ja hämmästelimme kaupungin huonoa julkista liikennettä. Taipein ja Kaohsiungin jälkeen tuntui oudolta selvitä ilman metroa ja kunnollisia kävelyteitä, mutta skootterikin jäi tällä kertaa miljoonakaupungissa vuokraamatta.

Anpingin vanhakaupunki, Tainan

Anping, Tainan

Anping, Tainan

Anping, Tainan


Banyanpuu oli vallannut toisen maailmansodan jälkeen hylätyn talon uskomattoman kuvauksellisella tavalla!  Anping Tree House, Tainan

Anping Treehouse, Tainan

                                                                                       Anping Treehouse, Tainan

Taichungissa ehdimme moikata kaupunkiin opiskeluiden perässä muuttanutta suomalaista ystäväämme, ja tsekata läheisen Dakengin upeat vaellusmaastot.

Selvittiin sunnuntaina vaelluspolulle lauantaiyön clubbailuista huolimatta! Dakeng, Taichung

Näyttävät maisemat! Dakeng, Taichung

Dakeng, Taichung

Tällaisia portaita pitkin tuli kivuttua ylös ja alas lähemmäks viisi tuntia! Dakeng, Taichung

Dakeng, Taichung


Viimeinen stoppimme ennen Taipeita oli Sun Moon Lake, upea järvi, joka kimmeltää turkoosina jylhien vuorten ja teeviljelmien ympäröimänä. Dakengin trekkauspoluilta kipeytyneet lihakset saivat kyytiä reilun 30 kilometrin pyöräilylenkillä järven ympäri.

Myötätuntoinen pyöränvuokraaja upgraidasi meidän mummopyörät tällaisiin huippupeleihin ilmaiseksi, kun todettiin että voidaanhan me 30km niilläkin ajella! Täällä Taiwanissa on kyllä hämmentävän mukavaa ja auttavaista jengiä! Sun Moon Lake

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake

Meillä oli vielä viikon verran aikaa olla Taipeissa ennen lentoamme Shanghaihin. Yleisen hengailun ja yhdestä suosikkikaupungeistamme nauttimisen lisäksi suunnitelmiimme kuului tutustua lähellä oleviin trekkausmahdollisuuksiin. Niistä on tulossa vielä myöhemmin oma postauksensa! Taiwanista riittää vielä muutenkin kirjoitettavaa, sillä tämä maa pongahti kyllä suoraan yhdeksi meidän lempimatkailumaaksi! Taiwanista jäi todella monipuolinen kuva maan tarjotessa modernien suurkaupunkien lisäksi paljon luontomatkailua, rantoja, herkullista ruokaa, vilkasta yöelämää ja kohtuullisen hintatason. Täältä matkailija saa vastaavan elintason esimerkiksi naapurimaitaan Japania ja Hong Kongia huokeampaan hintaan. Kuukauden aikana ehti nähdä paljon, ja tulimmekin vähän kuin vahingossa kiertäneeksi koko maan ympäri asiaa sen suuremmin suunnittelematta. Paljon jäi kuitenkin vielä tulevillekin reissuille.

Bloggailua Ximendingin kävelykadun varrella, Taipei
Taiwanissa koirat eivät kävele mutta eivät myöskään päädy paistinpannulle. Taiwan on ensimmäinen Aasian maa, joka on kieltänyt lailla kissojen ja koirien lihan myynnin ja syömisen. Taiwanilaisten rakkautta lemmikkeihinsä ei kyllä voi olla huomaamatta.  
Koirien vaunut ja usein myös vaatteet ovat kyllä viimeisen päälle!

Taiwan on kenties koko Aasian homoystävällisin maa, ja nykyään tapetilla on myös jopa tasa-arvoisesta avioliittolaista keskustelu. Mekin kävimme tsekkaamassa paikallisen Taboo-lesboklubin huippumeiningit, ja tutustuimme baarissa paikallisten lisäksi turisteihin monista Taiwanin naapurimaista. Japanilaiset halusivat tietenkin meidän kanssa yhteiskuvaan.


Skootterit olivat hyvin yleinen näky katukuvassa ympäri Taiwania.

Ximending, Taipei


4 kommenttia:

  1. Ihanan näkösiä kuvia, suurkaupunkia mutta myös luontoa! Tuo puihin peittynyt talo on kyllä hämmästyttävän upee. :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Taiwan vakuutti kyllä monipuolisuudellaan! Voidaan kyllä suositella :)

      Poista
  2. Näyttää upealta, voin vain kuvitella millainen fiilis on olla Taiwanissa! Kiva, että kirjoititte myös maan homoystävällisyydestä. En tiedä oletteko tehneet vastaavaa postausta jo, mutta itsekin matkustelen naisystäväni kanssa ja olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia homoystävällisyyteen liittyen myös muista teidän matkakohteistanne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Mielenkiintoinen postausidea, laitetaan ehdottomasti korvan taakse!

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.