Tivat, Montenegro - Keväinen Kotorinlahti yllätti rauhallisuudellaan

toukokuuta 28, 2019

Bussimatka Bosnia ja Hertzegovinan Mostarista Montenegron etelärannikolle oli jo itsessään nähtävyys etenkin tien kaarrellessa toista tuntia Kotorinlahden jylhissä vuonomaisemissa. Me oltiin kuitenkin päätetty tsekata ensimmäiseksi aivan Albanian rajan tuntumassa oleva Ulcinjin rannikkokaupunki, joka on tunnettu toistakymmentä kilometriä pitkistä hiekkarannoistaan. Rannoista alueella ei tosiaankaan ollut pulaa, mutta muuten lomakylä oli vasta valmistautumassa lähestyvään kesäsesonkiin. Niin paljon kuin me autioita rantoja rakastetaankin, tyhjillään olevat beach clubit loivat jopa aavemaista tunnelmaa, ja monet rannat muistuttivat vielä rakennustyömaata. Kaiken lisäksi me oltiin varattu hotellihuone hyvän matkan päästä "keskustan vilinästä", joka ei tällä kertaa ollut ihan se järkevin muuvi. Ulcinj vaikutti tosi kivalta paikalta kesällä - näin pitkillä hiekkarannoilla tuskin tulee kiireisimpinäkään aikoina ahdasta - mutta täällä vieraillessamme tajuttiin, että toukokuussa matkailusesongin ollessa vasta hiljakseen heräilemässä, ne kiireisimmät paikatkin ovat luultavasti vielä kohtuullisen leppoisia.

Kotor beach

Kotor beach

Niinpä päätettiin jatkaa matkaa Kotorinlahdelle, ja se oli oikea valinta. Meidän majapaikka löytyi Tivatista - reilun 10 000 asukkaan kylästä suoraan upean Kotorinlahden rannalta unenomaisen kauniina kohoavien vuonomaisemien ympäröimänä. Keskellä kylää avautuu Porto Montenegro, käsittämättömän näköisillä luksusjahdeilla kyllästetty huvivenesatama, jonka ostoskatu koostuu luksusmerkkien putiikeista ja tyylikkäistä ravintoloista. Satama tuntui hämmentävän irralliselta keskellä maanläheistä pikkukylää, vaikka eipä maisemia voinut kurjiksi tuossakaan kohtaa lahtea moittia.

Kotorin vanhakaupunki 

Kotorin vanhakaupunki 

Kotorin vanhakaupunki 

Toukokuinen Tivat - ja koko Kotorinlahden alue - oli todella rauhallinen,  joskaan ei Ulcinjin tavoin aavemaisen autio. Hinnatkin olivat enemmän kuin kohdillaan; perussiisti ja uudenkarhea kahden hengen huone rannalta irtosi kymmenellä eurolla per yö.  Söpöjen  pikkurantojen  ja rantaa pitkin kulkevien katujen lisäksi maisemia pääsi ihailemaan myös ylhäältä, sillä Kotorinlahti tarjoaa myös loistavat puitteet vaelluksille.

Porto Montenegro 

Porto Montenegro 

Vaelluspolulla Tivatista Lepetaniin

Vaelluspolulla Tivatista Lepetaniin

Tivat

Ulcinj 

Ulcinj 

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.