Bangkok 28.11 - 04.12.2013

joulukuuta 09, 2013

Bangkok on kyllä yksi meidän suosikki kaupungeista, joissa ollaan tähän menneessä käyty.Tämä visiitti on jo meidän kolmas kerta Bangkokissa. Ekan kerran olimme 3 yötä helmikuussa 2011 parin viikon Thaimaan lomallamme. Tammikuussa 2012 aloitimme 4 kuukauden Kaakkois-Aasian reissumme viipymällä 5 yötä Bangkokissa ja ylipäätänsä Thaimaassa pari kuukautta. Nyt oli ihanaa tulla vaihteeksi tuttuun maahan kaupunkiin Intian ja Nepalin jälkeen. Varattiin Bookingista viime reissulta tuttu ja hyväksi todettu hotelli, Sathorn Saint View Serviced Apartment. Hotelli sijaitsee Surasak- skytrain pysäkin lähellä, joten liikkuminen eri puolille Bangkokia on erittäin helppoa. Ei tarvitse ajella takseilla ruuhkassa. Jopa keskustassa olevat vilkkaat alueet Siam ja Silom ovat muutaman kilsan kävelymatkan päässä, jos ei ole kiire päästä muutamassa minuutissa sinne. Hotellista löytyy myös ihana kattoterassi, jossa pieni uima-allas muutaman aurinkotuolin lisäksi. Myös pieni vaatimaton kuntosali on käytettävissä. Huonekin oli tosi siisti, ei mitään valittamista. Hyvä hintalaatusuhde, kun maksaa yöltä 12e/huone.

Liikennetta Surasakissa

Siam 

Tällä kertaa viivyimme Bangkokissa 6 yötä, joista eka yö lentokentällä odottaen aamun junaa. Lento oli perillä vasta puolen yön jälkeen ja meidän piti olla jo ennen ysiä aamusta Myanmarin suurlähetystössä anomassa viisumeita. Budjettimatkailijoita myös miellyttää pieni säästö, kun ei ollut oikein järkeä lähteä keskellä yötä taksilla hotellille, jossa ehtii nukkuu vain muutaman tunnin.
Ensimmäinen aamu meni siis paperihommia hoidellessa, jonka jälkeen oli aivan ihanaa päästä heti hotelliin päikkäreille ja altaalle nauttimaan auringosta. Bangkokissa oli tosiaankin rento lomafiilis! Katmandussa ollut pieni reissuväsymys hävisi samantien. Flunssakin alkoi helpottaa, kun pääsi tropiikkiin.

Suvi kattoterassilla

Koko reissun ajan ollaan menty kympin maissa nukkumaan ja heräilty usein jo seiskalta. Unirytmi on ollut siis lähes päinvastainen, kuin mulla oli Suomessa yöduunissa Casinolla. Intiassa ja Nepalissa monet paikat meni kiinni tosi aikasin ja ihmiset heräilevätkin usein auringonnousun aikaan eli kuudelta. Nyt Bangkokissa ei ole syytä mennä edes ajoissa nukkuu, kun iltasinkin löytyy tekemistä!
Yhtenä iltana hengasimme ostoskeskuksessa, jossa kävimme myös leffassa kattoo Nälkäpeli 2. Kävimme myös jo toista kertaa suurilla viikonloppumarkkinoilla shoppailemassa. Siellä vierähtikin koko päivä! Oli pakko vähän päivittää vaatevarastoa intia-tyylin jälkeen. Ostettiin mm. toppeja ja farkkushortseja.

Terminal 21 shopping centre

Terminal 21 shopping centre

Iran leffaherkku, crepen taytteena mm. suklaakakku :D

<3

Kaupungilla kävelyn, uima-altaalla makoilun, thaikkuruualla herkuttelun lisäksi myös tuli treenattua kattoterassin pienellä salilla. Sain tehtyä yllättävän tehokkaan kokovartalotreenin ylätaljalla, penkillä, tangolla ja käsipainoilla. En ole siis 2 kuukauteen tehnyt salitreeniä, joten toi treeni oli lähinnä ylläpitävää. On hyvä harrastaa kävelyn lisäksi jotain liikuntaa joka viikko tai useamman kerran kuukaudessa.

Ira treenaa

Samaan hotelliin majoittui myös entinen futiskaverini Nita Lahdesta, joka lensi Bangkokiin aloittelemaan reppureissuaan. Oli hauska törmätä ja hengattiin myös meidän vikana päivänä porukalla Lumphini-puistossa. Lumphinissa nähtiin ulkoilmakuntosali, jota pitää kyllä ensi kerralla testata. Kokeilin kyllä puiston leuanvetotangolla, että saanko yhtään leukaa 10kg rinkan kanssa ja sain yhden! Mun leuanvetoennätys omankehon painolla on siis 11. Nyt ei jaksanu testaa tämän hetkistä kuntoa ennen lentokentälle menoa.
Lennettiin 4.12 lyhyt tunnin lento Bangkokista Myanmarin entiseen pääkaupunkiin Yangoniin. Siellä aloitetaan meidän 3 viikkoa kestävä Myanmar-kierros. Uusi maa ja valuutta tuo taas mukavaa jännitystä ja seikkailua ennen kuin palataan jouluksi taas tuttuun Thaimaahan. Pitaa toivoa, etta Thaimaan levottomuudet ovat selvinneet siihen mennessa, kun tullaan takaisin. Tahan mennessa levottomuudet ja mielenosoitukset eivat vaikuttaneet meidan reissuumme mitenkaan.

Herkkulounas

Orange shake & Watermelon shake

Coconut shake

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.