Malesia: Pulau Penang & Melaka

tammikuuta 20, 2014
Tuhlailimme viimeisiä thaimaan bahtejamme eteläisessä Hat Yain kaupungissa yhden yön verran ennen Malesian puolelle lähtemistä. Itse kävin tunnin kokovartalohieronnassa, ja Suvi kävi sillä välin kampaajalla. Vaikka Hat Yai on Thaimaan suurimpia kaupunkeja, siellä ei tuntunut olevan oikein mitään erikoisempaa näkemistä tai tekemistä. Aamuinen juna Malesian Butterworthiin oli parisen tuntia myöhässä, mutta matka rajanylityksineen oli silti mukavan lyhyt.

Butterworthistä hyppäsimme Penangin saarelle menevään autolauttaan. Heti lähtiessämme kävelemään satamasta kaupunkiin, huomasimme selvästi olevamme uudessa maassa. Penangista huokui heti kiehtova monikulttuurisuus kävellessämme värikkään ja äänekkään Little Indian läpi kohti Chinatownia. Unescon perintökohde Chinatownissa on suurin osa reppureissaajien hostelleista. Majapaikan löytyminen Penangin Georgetownista oli hieman haastellista, koska monet paikat olivat täynnä ja hinnat olivat pompanneet kaksin- tai kolminkertaisiksi. Koska kaikki oli jokatapauksessa kallista, päädyimme luksustelemaan ottamalla vähän paremman, 14e/yö maksavan huoneen omalla kylppärillä. Siisti ja tilava huone parisängyllä tuntui ylelliseltä Koh Mukin bambumajan ja patjan lattialla jälkeen. Oli muutenkin mukavaa olla pikkusaarten kylien jälkeen taas vaihteeksi kaupungissa!


Georgetown oli taynna kauniita historiallisia rakennuksia




Hindu-temppeli, Little India


Chinatown





Penangissa oli mukava hengailla mm. ilmastoiduissa ostoskeskuksissa, ja kävimme myös parina iltapäivänä puolen tunnin bussimatkan päässä olevalla Batu Ferringin biitsillä. Tsekkasimme myös paikalliset villit hindufestivaalit. Viikon ainoa pakollinen duuni Penangissa, oli hankkia indonesian viisumit Indonesian suurlähetystöstä, ja kuukausien hengailun jälkeen tämäkin tuntui jo työltä. Piti laittaa jopa herätyskello soimaan, jotta ehdimme ajoissa paikalle, emmekä olleet varmoja kuinka monta päivää viisumin hankkimiseen kuluisi. Ensimmäinen kerta olikin hukkareissu lähetystön ollessa suljettu profeetta Mohammedin syntynäpäivän kunniaksi. Viisuminhoitoreissuista muodostui kuitenkin mukavat aamulenkit, yhteensä 24km kolmen peräkkäisen päivän aikana. Niin laiskoiksi ei vielä sentään olla tultu, etteikö hyötyliikuntaa jaksettaisi harrastaa! On mukava kävellä pitkiä matkoja, kun ei ole kiire. Kävellen myös näkee paljon enemmän. 

Ostoskeskuksessa Raybanit oli mukavassa -50 % alennuksessa tulevan kiinalaisen uudenvuoden kunniaksi!
Kaupungilla kavelyn jalkeen kaytiin nauttimassa auringosta ja uimassa!

Batu Ferringi

Intialaiset lapset festarihumussa

Thaipusam-festivaalikulkue kiersi kaupungin hindutemppeleita

Kulkueessa soi intialainen dance ja aijat tanssivat temppeleiden edustoilla kuin baarissa.

Festareihin kuuluivat myos HC:t lavistykset! Poskien lavistavan metallitikun lisaksi miehet vetivat kulkuepompelia selkalavistyksiin kiinnitetyilla koysilla.


Viikko Malesiassa lipsahti ruokabloggailun puolelle aktiviteettien pyöriessä lähinnä syömisen ja uusien ruokalajien maisteluiden ympärillä. Vaikka Penangin asukkaista noin 70 % on kiinalaisia, katuruuassa näkyi myös yllättävänkin vahvoja intialaisvaikutteita. Parin vuoden takainen Hong Kongin reissu ei tehnyt meistä kiinalaisen ruuan ystäviä, joten ehkä tahallaankin välttelimme liian kiinalaisen oloisia ruokapaikkoja. Bisse ei ollut kova sana Malesiassa, toisin kuin erilaiset kahvi- ja teejuomat. Katuruokaloiden malesiankielisiä ruokalistoja oli yllättävän helppo oppia lukemaan, koska käytössä ovat samat kirjaimet kuin Suomessakin, ja monet sanat ovat loogisesti johdeltavissa englannin kielestä. Esimerkiksi jääkahvi on kopi ais ja jäätee teh ais. Opimme viikon aikana tilaamaan ruokamme ja juomamme melkoisen sujuvasti malesiaksi. Taito oli hauska, vaikkakin melko turha, sillä kaikki paikalliset tuntuivat puhuvan erittäin hyvää englantia. 

Portugalilainen egg tart, Melaka. Naita herkkuja on ikavoity parin vuoden takaisesta Macaon reissusta lahtien!


Masala Dosa ja Masala-jaatee teki Iran onnelliseksi :)

Torilla iski valinnan vaikeus!

Terveellinen ja niin herkullinen valipala

Katetripussi vai mangosmoothie? Hyvalta maistui :)


Durian, Aasian kuningashedelma. Kiinalaisesta leipomosta haetut durianhillokeksit maistuivat ookoolta, mutta tuore hedelma osoittautui yhdeksi elamamme kuvottavammaksi ruokakokemukseksi! Kuvottavasta ja erittain kauas kantautuvasta hajusta olisi jo pitanyt ymmartaa pysytella kaukana tasta aasialaisten keskuudessa erittain suositusta ''herkusta''. Onneksi duriania ei tarvitse monessa paikassa haistella, silla sen kuljettaminen busseissa ja vieminen hotelleihin on usein kiellettya!


Dragon fruit, ja uusi tropiikkiin sopiva kevyempi tukka

Lounaaksi kasvisjuustonuudeleita ja jaateeta, hinta 1,5 e / 2hlo

Intialaiset irrtokarkit koukuttivat

Nain herkullista banaaninlehti-thalia ei taidettu saada edes Intiassa


Penangista matkustimme yobussilla 7 tunnin matkan etelaiseen Melakaan, jonka chinatown on myos Unescon perintokohde. Parin yon stoppi tassa pienessa viihtyisassa kaupungissa oli leppoisa. Vietimme mm. Suvin 26-vuotissynttareita, kuinkas muutenkaan, kuin syomalla hyvin! Soimme illallista viihtyissa jokivarsiravintolassa. Huomenna hyppaamme Singaporeen vievaan bussiin, ja olisi tarkoitus ehtia lentokentalle vastaan Suvin siskoa, Ainoa ja ystavaamme Tyttia! Singaporesta lennamme seuraavana paivana Indonesian Balille. Aino reissaa kanssamme 7 viikkoa, ja Tytti 2 viikkoa. On tosi kiva nahda pitkasta aikaa ja saada reissuseuraa, vaikkei meita Suvin kanssa toistemme naamat ole viela alkaneetkaan kyllastyttaa vajaan 4 kk reissumme aikana.  Onneksi reissumme on vasta puolivalissa! Malesian ja Singaporen visiitit jaavat tallakertaa pikaisiksi, mutta onneksi olemme tulossa takaisin molempiin maihin pidemmaksi aikaan Indonesian jalkeen. 

Melaka

Melaka nosti riksakyydit aivan uudelle tasolle! Riksoissa soi kovalla dance ja joissakin oli jopa ilmainen wifi!

Suvi 26 v !

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.