Lumilautailemassa Japanin Hakubassa ja Ranskan Chamonixissa

huhtikuuta 27, 2015
Viime vuonna snoukkailut jäi kokonaan väliin tropiikissa reissailun vuoksi. Tällä reissulla suunniteltiin käyvämme sekä Japanin vuorilla että Alpeilla. Vasta Japanin Osakassa päätimme tarkemmin meille sopivan laskettelukohteen. Varasimme yöbussin Kiotosta Hakubaan. Majoituimme vartin kävelymatkan päässä Happo Onen hiihtohisseiltä herttaisessa guesthousessa. Opetin Suvia lumilautailemaan hyvällä menestyksellä ja Happo Onesta löytyikin aloittelijaystävällisiä rinteitä ja myös kokeneemmallekin laskijalle haastavampia. Löysimme hyviä ja todella pitkiä rinteitä ( pisin lasku oli n.8km) aivan upeilla maisemilla. Hakubassa sataa aina talvisin todella paljon lunta ja se onkin puuterin pöllyttäjän paratiisi. Lumi oli todella pehmeää ja sitä oli kyllä riittävästi rinteissä näin loppukaudestakin vaikka uutta lunta ei satanutkaan meidän siellä ollessa. Happo Onessa oli hyvin rauhallista näin loppukaudesta ainakin ja viihdyimme todella hyvin siellä neljä päivää ennen hektiseen Tokioon matkustamista!

Ensinäkemältä Hakubassa lunta riitti!

Kohti Happo Onea, Hakuba


Hakuba

Suvin eka päivä rinteessä!

Hakuba

Hakuba

Hakuba

Ei hajuakaan mistä tässä varoitellaan

Osakasta ostettu Riden snoukkatakki :)

Hakuba


 Tokiosta meillä oli varattuna lennot Sveitsin Geneveen. Emme kuitenkaan jääneet Sveitsin puolelle laskettelemaan vaan suuntasimme minibussilla tunnin matkan päässä olevaan Ranskan Chamonixiin. Olen käynyt Ranskan Alpeilla aiemminkin muutamia vuosia sitten Hupelluksen mukana mutta eri laskettelukohteessa. Chamonix osoittautui ihanaksi paikaksi. Todella kaunis kylä jylhien ja lumihuippusten Alppien ympäröimänä.

Suvi rinteessä, Chamonix

Le Tour, Chamomix

Ira fiilistelee maisemia

Chamonix

Suvi, Chamonix

Pehmeetä touhuu!


Bruna pysyy hyvin yllä :D

Aurinko <3 Chamonix

Chamonix

Meidän Hakuban sekä Alppien reissun aikana paistoi ihanasti aurinko pilvettömältä taivaalta, ja tälläiset tropiikin kissatkin tarkenivat vuorilla lämpötilan ollessa reilu 10 astetta!  Sekä Hakubassa että Chamonixissa heräsimme joka aamu aikaisin ja illat olivat rauhallisia. Varsinkaan Hakubasta olisi ollut haastavaa löytää afterski bileitä. Rinteet menivät kiinni viiden maissa ja iltaisin menimme Onsen-kylpylään rentoutumaan. Meidän guesthousessa oli myös pieni Onsen-kuumakylpy. Kävimme myös pari kertaa isommassa kylpylässä. Yli 40 asteen mineraalivesi tuntui oikein ihanalta väsyneille lihaksille laskupäivän jälkeen. Chamonixissakin meillä oli hostellilla ihana jacuzzi. Majoituimme molemmissa kohdeissa edullisimmissa majoituksissa ja olimme tosi tyytyväisiä hintalaatusuhteeseen. Tietysti laskettelu oli meidän reissubudjetille kallista puuhaa, mutta koimme sen olevan sen arvoista. Meidän piti aluksi olla Chamonixissa vain kolme päivää, mutta suunnitelmiemme vaihduttua olimme siellä lopulta viisi laskupäivää. Eli tälle kaudelle tuli yhteensä yhdeksän laskupäivää. Ensi talvena sitte ehkä enemmänkin..

Maisemat hostellihuoneen ikkunasta, Chamonix

Kyllä kelpaa, Chamonix

Hakuban hotelliin oli taas niin helppo löytää nimen perusteella :D

Iran afterski-herkut Hakubassa, bissee, riisii ja sashimia eli raakaa lohta

Suvin afterski-nuudelikeitto, Hakuba

Ranskassa maistui juusto ja patonki <3

Chamonixissa kokkailtiin myös itse. Iran tekemä afterski-dinneri

Lämpimällä terdellä oli kiva hengailla iltaisin, Chamonix

Meillä oli Euroopan reissun suunnitelmat Chamonixin lisäksi ihan avoinna. Yhdessä vaiheessa haaveilimme Portugalista ja Rivierasta mutta lopulta oli järkevintä aikataulun ja budjetinkin perusteella lähteä kipuamaan kohti Pohjois-Eurooppaa. Buukkasimme Chamonixista edullisen yöbussin Pariisiin. Siitä lisää pian seuraavassa postauksessa.

3 kommenttia:

  1. Huh mitkä maisemat. Toi Hakuba on mun unelma, muttei Chamonixissakaan mitään vikaa ole! Nyt vaan puuttuis oikeanlainen reissuseura Japaniin joka suostuis laskemaan mun tahdissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo suosittelen todella! Multa ainaki jäi offarit ja heliski kokematta, joten jotain ensikin kerralla. Ehdin ainakin ottaa hienoja kuvia ku venailin Suvia rinteessä :D ps. toiv nähdää laajikses lauantaina?!

      Poista
    2. En pääse ainakaan alkuun, mutta ehkä jatkoille... ja ulkoskeittejä heti sit vaan kehiin kun kelit sallii.

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.