Bantayan island, Filippiinit

maaliskuuta 09, 2017
Jumahdimme hurmaavalle Bantayalle pariksi viikoksi nauttimaan rennosta saarimeiningistä. Cebun alueeseen kuuluva saari osoittautui hyväksi paikaksi pysähtyä aloilleen ja latailla akkuja tulevia reissuja varten. Suurin osa saaren palveluista sijaitsee Santa Fen kylässä, josta onkin vain viitisen tuntia matkaa Cebu Cityyn. Matka pääkaupungista taittui bussilla ja tunnin kestävällä autolautalla. Santa Fen kylässä kaikki palvelut ja majoitukset ovat lyhyen kävelymatkan päässä upealta palmureunaiselta biitsiltä. Aurinkoisina päivinä meri kimmeltää uskomattoman turkoosina.







Sääliksi kävi lapsia, jotka joutuivat kaupittelemaan turistikrääsää rannalla...

Saari on suosittu viikonloppukohde paikallisten keskuudessa, ja länsimaalaiset turistit jäävät täällä jälleen vähemmistöksi. Saavuttuamme saarelle lauantai-iltana ilman ennakkoon varattua majapaikkaa, päädyimme lopulta maksamaan sen öisestämme huoneestamme kolminkertaisen hinnan! Lähestulkoon kaikki hotellit ja majatalot olivat täyteenvarattuja. Sadasta miljoonasta filippiiniläisestä muodostuva kansa tuntuu olevan innokas lomailemaan ja matkailemaan oman maansa sisällä. Vastaavaan emme ole tainneet törmätä muualla kuin Intiassa, jossa junaliput ovat aina loppuunmyytyjä milloin minkäkin festivaalin vuoksi. Saari ei kuitenkaan tuntunut erityisen ruuhkaiselta edes viikonloppuisin.


Vaikka Bantayan ei ole mikään erityinen bilekohde, bisse maistui hyvältä auringonlaskua katsellessa.


Olemme reissailleet jo viitenä talvena Aasiassa, mutta vasta nyt innostuimme vuokraaman oman skootterin. Aikaisemman ajokokemuksen puuttuessa oman menopelin vuokraaminen ei ole tuntunut aina ihan itsestäänselvyydeltä. Lisäksi olemme aina viihtyneet parhaiten kompakteissa, käveltävissä olevissa paikoissa. Viime talven Miamin pilvenpiirtäjien keskellä avoautolla huristelun jälkeen pikkutiet skootterin selässä eivät kuulostaneet enää hurjalta. Bantayanin tasainen maasto ja rauhallinen liikenne tarjoavatkin hyvät puitteet harjoittelulle. Lisäksi liikenne on samanpuolinen kuin Suomessa. Lopulta päädyimme kruisailemaan saaren ympäri, ja päivän aikana mittariin kertyi yli 50 kilometriä. Ajelu oli kyllä tosi hauskaa ja yllättävän helppoa, eikä jäänyt varmasti viimeiseksi kerraksi.

Suvi treenasi pikkutiellä, mä ajoin kyllä muuten tällä kertaa.

Päiväretki läheiselle Paradise Beachille oli kyllä tekemisen arvoinen.

Nimensä veroinen Paradise Beach






Viisi viikkoa filippiineillä on nyt takana ja vielä kaksi viikkoa edessä ennen Taiwaniin lentämistä. Suunnitelmissa on ottaa ilo irti Cebun saaren rannoista ja viettää myös viikonloppua Cebu Cityn suurkaupungissa.




6 kommenttia:

  1. Super upeet maisemat!!!
    Kiva kuulla tästäkin paikasta, että on jotain taas tulevaisuudelle takataskussa, kun Filippiinit on edelleen kokematta.
    Kiitti ja mukavaa reissujatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo kyllä tää on tosi kaunis maa, suosittelen kyllä! :) Me ollaan reissailtu paljon Aasiassa mut aina tää Filippiinit jäänyt jotenkin väliin niin nyt ihanaa, että tänne vihdoin tultiin. :)

      Poista
  2. Bantayan on ihana! Yks meidän suosikkeja tähän mennessä Filippiineillä. Ihanaa reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo luin myös sun postauksen Bantayasta ja oli niin inspiroiva, että oli pakko tulla tänne kun täällä päin Filippiinejä nyt ollaan reissailtu! Saa nähdä käydäänkö Malapascualla vielä tän reissun aikana. :) Ollaan oltu vähän laiskoja kiertomatkailee täällä, ettei olla nyt muualla kun Luzonilla, Boholilla ja Cebun ympäristössä tän 7 viikon aikana :D

      Poista
  3. Voi että miten ihanan näköistä :) lähetään ens viikolla filippiineille ja ekana ajatus oli mennä tuonne vikaksi viikoksi :) nyt suunnataankin toiseen suuntaan :D mahtavan näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihanaa reissua teille Filippiineille! Varmasti löydätte ihania rantoja muualtakin! On ollut vähän haastavaa jopa valita minne päin tätä saaristoa menee, kun upeita paikkoja koko maa täynnä! Esim meiltä jää nyt Palawan täysin väliin vaik eka suunniteltiin sinne menoa. Ens kerralla sitten!

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.