Meksiko - Huolettomia rantapäiviä Tyynenmeren rannikolla

maaliskuuta 12, 2018

Meksikon Tyynenmeren rannikolla Oaxacassa riittää rauhallista rantaviivaa, jossa levottomina pauhaavat surffiaallot lyövät tunnelmallisesti kallioihin. Meidän reilun parin viikon visiitin aikana lämpötilat pysyttelivät päivisin yli kolmessakymmenessä asteessa, eikä siniselle taivaalle montaakaan pilvenhattaraa eksynyt.




Me matkustettiin busseilla Guatemalan Antiguasta kertarytinällä Meksikon Puerto Escondidoon asti, ja matka kesti odotteluineen lähemmäs kolmekymmentä tuntia. Tämä oli kyllä ehdottomasti vaivan arvoinen reissu! Reilun parin viikon hengähdys upeissa rantamaisemissa tuli tarpeeseen Guatemalan vuoriston ja seuraavaksi vuorossa olevan hektisen Mexico Cityn välillä. 

Puerto Escondidon läheisyyteen on ripoteltu pieniä rantakyliä sinne tänne, ja me päädyimme asumaan niin Puerto Escondidossa kuin myös noin 70 kilometrin päässä olevissa Zipolitessa ja Mazuntessa. Kaikkia rantoja yhdistää raivoisana virtaava meri, jonka surffiaallot eivät vaikuttaneet ihan niiltä kaikkein aloittelijaystävällisimmiltä.  Meistä oli mukavaa päästä pitkästä aikaa lenkkeilemään kilometrien pituisille hiekkarannoille. Tulumissa meitä kiusanneista trooppisista sateista ei ole ollut täällä tietoakaan, ja kookospalmut huojuvat rannoilla sulassa sovussa valtavien kaktusten kanssa. Täällä hintataso on myös tuntuvasti Tulumia edullisempi, ja meilläkin oli vihdoin varaa asua rannalla.

Puerto Escondidossa asuttiin muutaman kilometrin päässä keskustasta, pitkän Zicatela-rannan päädyssä. Välimatkat tuntuivat helteessä pitkiltä, vaikka bussit kyllä kulkivat eivätkä taksitkaan paljoa maksaneet. Yhtenä päivänä käytiin tsekkaamassa pieni ja kaunis ranta, Playa Carrizalillo, joka kuitenkin ainakin nousuveden aikaan tuntui aika ruuhkaiselta ja täyteen tupatulta. Me viihdyttiin paremmin väljällä ja rauhallisella Zicatelan rannalla, jossa notkuttiin rentojen rantabaarien riippumatoissa, vilvoiteltiin isojen aaltojen läiskiessä rantaan, ja ihailtiin auringonlaskuja.








Meidän suosikkirannaksi nousi ehdottomasti Zipolite. Zipolite on tunnettu yhtenä Meksikon ainoista rannoista, jossa virallinen pukukoodi on "clothing optional". Rennon hipahtavalla rannalla viihtyi jos jonkinlaista porukkaa: nudisteja, homoja, paikallisia, lapsiperheitä, surffaajia, tavallisia reppureissaajia, jonglöörausta treenavia sirkuskoululaisia, paljon koiria... Kaunista rantaa ympäröi molemmin puolin jylhät kalliot. Toiselta puolelta ranta jatkui pienen polun jälkeen vielä erillisenä poukamana, joka oli ilmeisesti tunnettu enemmänkin homorantana. Zipoliten rannan ja Playa Del Amorin väliin jäävälle kalliolle oli rakennettu näköalabaari, jonka terassilta avautuivat upeat maisemat molemmille rannoille. Zipolite saa meiltä pisteitä myös kompaktista koostaan. Näillä helteillä oli miellyttävää, kun kaikki ravintolat olivat vain parin askeleen päässä rannasta, ja kämppäkin löytyi suoraan rantaviivasta.







Viikko Zipolitessa olisi varmasti hiponut jo täydellisyyttä, jollei meidän etukäteen varaama rantahuone olisi paljastunut perillä ankeaksi ja homeenhajuiseksi luukuksi. Mazuntessa päätettiinkin panostaa meidän majoitukseen enemmän ja vuokrattiin ihana boutique-tyyppinen villa, olihan kyseessä kuitenkin meidän viimeiset rantapäivät Meksikossa. Meidän kämppä oli oikeastaan lähempänä San Augustillon pitkää ja vähän hiljaisepaa rantaa. Noin seitsemän minuutin kävelymatkan päässä oleva Mazunten ranta paljastui alueen parhaaksi uimarannaksi, joska aaltoja ja virtauksia oli selvästi muita rantoja vähemmän. Mazunten kauniissa rannoissa ei todellakaan ollut mitään valittamista, mutta Zipoliten jälkeen ne tuntuivat meistä ehkä vähän persoonattomilta.




Me otettiin nämä päivät ihan rehdin rantaloman kannalta, eikä edes yritetty etsiä mitään riippumattoa ja rusketusrajojen hankkimista kummempaa ohjelmaa. Nyt akut alkavat olla pikku hiljaa ladattuina Mexico Cityn viikonloppua ja sen jälkeen koittavaa Jenkkien road trippiä varten!




Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.