Päivitetyt kuulumiset: Muutto Maltalle!

huhtikuuta 22, 2018

Meidän tämän talven reissu ei mennytkään ihan sillä totutulla kaavalla, kun päätettiinkin Helsinkiin palaamisen sijaan jäädä rakentamaan arkea Maltalle.



Kuten jo aiemmin kerrottiinkin, meidän Amerikan reissu päättyi lentämällä Los Angelesista Roomaan. Lyhyen Italian kiertämisen jälkeen me lähdettiin lautalla kohti Maltaa. Vaikka me oltiinkin aloitettu työnhaku jo viimeisinä päivinämme Jenkeissä, asiat etenivät silti Maltalla uskomattaman nopeaan tahtiin. Saavuttiin maahan sunnuntai-iltana, ja seuraavaan perjantai-aamuun mennessä oltiinkin jo molemmat allekirjoittaneet työsopimukset vakituisiin työpaikkoihin, sekä vuokrasopimuksen omaan asuntoon.

Ajatus ulkomaille muuttamisesta on hautunut meidän mielissä jo useammankin vuoden. Joskus aiemmin me kuviteltiin, että meidän pitäisi ensin löytää se yksi täydellinen maa, joku aivan ylitse muiden, johon voisimme sitten muuttaa. Matkustelun myötä ollaan tajuttu, ettei me halutakaan muuttaa mihinkään tiettyyn paikkaan loppuelämäksi tai välttämättä edes vuosikausiksi. Meistä on ihanaa, että elämässä on erilaisia vaiheita, niin matkustelua kuin myös paikallaan oloa. Nyt olikin jo korkea aika kokeilla myös sitä paikallaan oloa muuallakin kuin Helsingissä.









Ajatus Maltasta lähti varmaankin siitä, että useampikin Iran tuttu töistä on muuttanut tänne Suomesta. Näin ollen meillä oli jonkinlainen käsitys, millaista arki Maltalla saattaisi olla. Valmiit tuttavat Maltalla ovat auttaneet meitä sopeutumaan ja pääsemään elämään mukaan jo heti ensimmäisellä viikolla. Lisäksi oltiin tietoisia Maltan hyvistä työmahdollisuuksista iGaming-alalla, koska jollainhan meidän täällä itsemme täytyisi elättää. Ja muilta osin, miksi ei Malta? Maltalla on 300 aurinkoista päivää vuodessa, ja pienellä saarella turkoosina kimmeltävä meri ei ole ikinä kaukana.






Tällä hetkellä me asutaan vielä AirBnB -kämpässä, ja uuden oman kodin avaimet saadaan käteen kuun vaihteessa. Meillä molemmilla on huomenna ensimmäinen työpäivä. Ensimmäinen viikko Maltalla on hurahtanut enimmäkseen asioita hoidellessa. Tämä on viikon ensimmäinen päivä, kun meillä ei ole yhtäkään työhaastattelua, asuntonäyttöä, tai muuta virallista tapaamista.

Suoraan sanottuna me ei olla ehditty näkemään Maltasta vielä paljoakaan. Tämä on siis meidän ensimmäinen kertamme Maltalla. Ensivaikutelman perusteella me kuitenkin odotetaan tulevaa elämäämme täällä tosi innolla.

Jatkossa siis luvassa runsaasti Malta-aiheisia postauksia!

Ps. Myös Kaliforniasta ja Italiasta on luvassa juttua paremmalla ajalla.

2 kommenttia:

Sisällön tarjoaa Blogger.