Pitkä viikonloppu Lontoossa + muutama ravintolavinkki vegaanille

elokuuta 19, 2018

Syy meidän Lontoon reissuun oli ystäviemme häät, mutta me haluttiin ehtiä lomailla kaupungissa vähän pidempäänkin, kun kerran sinne asti lähdettiin. Loma eteni aika rennolla otteella, ja mitään sen suurempia suunnitelmia meillä ei etukäteen edes ollut. Pikkuruisella saarella asustelun jälkeen tuntui huipulta päästä suurkaupunkiin - on tilaa olla ja hengittää, ja valikoimaa riittää missä tahansa asiassa. Eikä sateisen hapekas alkusyksyn sääkään yhtään kurjemmalta vaihtelulta tuntunut Maltan takuuvarmojen helteiden päälle. Meitä kiinnosti etenkin ravintolat, Maltan ravintolatarjonta kun ei juuri päätä huimaa. Olisi tässä ainakin muutama vegaaniravintolavinkki, jos ei muuta.


Koska me ostettiin halvimmat mahdolliset suorat lennot Maltalta Lontooseen, meno oli Southendiin ja paluu Lutonista. Häitä puolestaan juhlittiin Heathrowin lentokentän lähellä. Tämä tarkoitti aika paljon matkustamista, koska jokaisesta paikasta matkaa Lontoon ytimeen on vähintäänkin tunnin matka. Toisaalta taas, onhan se jo itsestään selvyys, että suurkaupungissa etäisyydet ovat pitkiä ja matkustamaan joutuu. Me päädyttiin viettämään ensimmäinen yö Southendissä lähellä lentokenttää, koska saavuttiin perille vasta niin myöhään, ettei illan viimeiseen junaan ehtimisestä olisi ollut takeita. Seuraavat kaksi yötä vietettiin hääpaikan naapurissa, ja viimeiseksi kahdeksi yöksi mentiin keskustahotelliin ihan Hyde Parkin tuntumaan.

Perjantai, ensimmäinen lomapäivä, meni enimmäkseen paikasta toiseen matkustaessa ja juhlavaatteita ostaessa. Intialais-suomalaisiin häihin sopivat asut löytyivät Whitechapelin intialaiskorttelista. Tuhdin vegaanisen full enghlish breakfastin voimin jaksoi shoppailla. Rennon viihtyisän aamiaismiljöön ja herkullisen aamiaisen tarjosi The Gallery Cafe.


Sunnuntaina vietettiin rentoa päivää Brick Lanella. Brick Lane Market oli täynnä ihmisiä, ja sieltä voi löytää mitä tahansa persoonallisista design-vaatteista vintageen. Meidän mukaan tarttuikin kivasti second hand -vaatteita. Brick Lanen vintage-kaupat ovat auki päivittäin, mutta jäätävän suuri markkina-alueen kellarikerroksen vintage market on avoinna torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10 - 18. Marketeissa oli vaatteiden lisäksi tarjolla myös runsaasti houkuttelevan näköistä street foodia. Epävakaisen sään vuoksi me päädyttiin kuitenkin nappaamaan katukojusta ainoastaan vietnamilaiset jääkahvit juhlien jälkeisen päivän energiatasoja korjaamaan. Lounaalle päädyttiin yhteen alueen monista intialaisista ravintoloista.





Meidän ilta jatkui Sohoon. China Townissa herkuteltiin autenttisessa kiinalaisessa ravintolassa. Illallisen jälkeen oli kiva käydä yksillä jossain alueen monista gaypubeista. 




Maanantaina aloitettiin aamu herkuttelemalla vegeravintola The Farmacyssa Notting Hillissä. Kikherneomeletti ja vegaaniset pannukakut olivat valmistettu terveys edellä mausta kuitenkaan tinkimättä, ja paikka oli tosi viihtyisä. Hauskana yksityiskohtana Iran sitruuna-cayennepippuri-kurkuma-inkiväärishotti tarjoiltiin ravintolan teemaan sopivasti lääkeruiskusta.



Syksyisen sateisesta päivästä huolimatta oli pakko päästä vielä jätskille - luksusgelatoa tarjoavan kahvilaketju Snowflaken valikoimista löytyy vegaaninen avokadojäätelö nimeltään Avolato, joka tarjoillaan avokadon kuoresta. Tätä oli pakko päästä kokeilemaan! Ja hyvää oli.


Myöhemmin syötiin vielä perinteiset Fish & chips -annokset, vegaanisena totta kai. Tämä oli vähän random idea - mutta toisaalta, sopi hyvin yhteen edellisaamun full english breakfastin kanssa. By Chloe on vegaaninen pikaruokalakonseptilla toimiva ravintola, jonka yleisilme oli kuitenkin tosi freesi ja viihtyisä. Ketjulla on kaksi ravintolaa Lontoossa, ja useampia Jenkeissä. Leivitetyt tofusiivut maistuivat hämmästyttävän paljon kalalta, ja siinä taisi avittaa siivun päälle heitetty merileväviipale.


Tiistai oli koko loman ainut aurinkoinen päivä, ja auringosta oli ihana nauttia hotelli La Suite Westin  ravintola Forty Onen terassilla ihanalla iltapäiväteellä. Vegaaniravintolan teesetti piti teen lisäksi sisällään lasin alkoholitonta kuohuvaa ja laajan valikoiman erilaisia voileipiä ja makeita herkkuja. Parhaiten jäivät mieleen kauniit, pienet ranskalaistyyliset leivokset ja herkulliset skonssit. Voileipien täytteistä löytyi muun muassa porkkalaa ja munakoisopekonia. Onneksi ehdittiin tämän jälkeen vielä Hyde Parkiin pienille päikkäreille, ennen kuin oli aika lähteä lentokentälle.


Ja tosiaan, häät olivat todella upeat ja ikimuistoiset perjantai-illasta lauantaiyöhön kestäneet bileet. Kiitos hääparille! 

Kannatti tulla uudelleen Lontooseen.





Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.