KUVAHAASTE: Vuosi 2018 kuvina

joulukuuta 09, 2018

Osallistuimme nyt Muuttolinnun blogin kuvahaasteeseen. 

1. Vuoden suosikkikuva


Havanna, Kuuba. Koko meidän vuosi ja sen tullessaan tuomat upeat seikkailut lähtivät käyntiin oikeastaan tästä kuvasta. Tammikuussa painettiin työpaikkojen ovet viimeistä kertaa kiinni Helsingissä, ja hypättiin Havannan koneeseen. Tästä kuvasta tulee mieleen ensimmäisenä se vapauden fiilis, joka valtasi meidän päät meidän ensimmäisinä päivinä Havannassa. Sen lisäksi tämä on meidän mielestä yksi tämän vuoden onnistuneimmista matkailukuvista, joita Ira on ottanut.


2. Se ei-niin-hohdokas muisto


Tulum, Meksiko. Paratiisiranta kieltämättä oli aika hohdokas, mutta vähemmän hohdokkaan rantapäivästä teki se, kun Iran vasta luonaaksi nauttima guacamole lensi täydellisen valkoiselle ja puuterinpehmeälle rantahiekalle. Me oltiin lähdetty rannalle polkupyörillä, ja niillä sieltä myös yritettiin päästä pois, Iran heikosta hapesta huolimatta... sääliksi kävi katsella, kuinka Ira polki viitisen kilometriä takaisin hotellille pysähtyen välillä aina pusikkoon kakomaan. Suvi oli onnekkaampi, kun sama tauti iski häneen vasta muutamaa tuntia myöhemmin, hotellihuoneen turvassa. Rajusta ruokamyrkytysepisodista huolimatta Tulumista jäi meille yllättävän ruusuiset muistot. 

3. Ihana majapaikka


Atitlan-järvi, Guatemala. Maisemat meidän San Pedron kylän AirBnB-kämpästä Guatemalasta! Näissä maisemissa kelpasi kölliä omassa riippumatossa, ja kertailla läksyjä seuraavan päivän espanjantuntia varten. Tällaisessa talossa olisi kelvannut asustella vähän pidemmänkin aikaa. 


4. Suosikkikuva meistä


Las Vegas, USA. Tämä on harvinaisen onnistunut kuva meistä siihen nähden, että tämän on ottanut satunnainen ohikulkija, joka muistaaksemmme otti meistä vain tämän kuvan. Tässä kuvassa meillä on ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen meikkiä naamassa ja hiuksetkin näyttävät olevan kammattu, hahhah. Me lennettiin Las Vegasiin Meksikosta, ja pitkästä aikaa meillä oli päällä jotain muutakin, kuin rantasortsit ja kulahtanut, meriveden kovettama T-paita. 


5. Unohtumaton maisema


Grand Canyon, USA. Tarvitseeko tämä kuva perusteluja? Vaellus Grand Canyonilla on taatusti ollut yksiä tämän vuoden upeimmista jutuista. Kuvasta välittyy pieni palanen, mutta tämä silminkantamattomiin jatkuva jylhä kanjoni on kyllä jotakin sellaista, joka on vain nähtävä omin silmin. 


6. Herkullinen hetki


Napoli, Italia. Tänä keväänä käytiin ensimmäistä kertaa yhdessä Italiassa. Yksi vuoden suurimmista ahaa-elämyksistä ruuan suhteen on niinkin yksinkertainen kuin pizza - napolilainen pizza oli jotakin niin hyvää, ettei sitä oikein voinut ymmärtää, ennen kuin kävi itse maistamassa. Napoliin päästään toivottavasti uudelleen jo ensi keväänä. 


7. Kesäkuva


Comino, Malta. Tämä kesä kului tiiviisti Maltalla, ja kun näitä kuvia nyt katselee, onkin aika vaikea keksiä syitä, miksi olisikaan matkustanut muulle. Maltan ihanan pitkästä kesästä päällimmäisenä on jäänyt mieleen turkoosin eri sävyissä kimmeltävä meri, ja parhaat muistot ovat rannoilta ja veneretkiltä pieniin poukamiin ja pienemmille saarille. Cominolla ehdittiin onneksi käymään kesän aikana usempaankin kertaan, niin yhdessä kuin myös erikseen. 


8. Rakkaassa seurassa


Sliema, Malta. On ollut ihanaa saada osa meidän rakkaimmista ihmisistä myös kylään tänne Maltalle! Ja kohta lähdetäänkin vastavierailulle Suomeen! 


9. Hauska muisto


Valletta, Malta. Valletan pride-paraati on yksi kesän hauskimmista muistoista. Maailmanlaajuisesti pieni tapahtuma veti puoleensa "vain" muutaman tuhatta kävijää, mutta pikkuriikkisen pääkaudungin kaduilla kulkue tuntui suurelta. Väriä ja ääntä ei myöskään puuttunut, hyvästä meiningistä puhumattakaan. Täällä tutustuttiin myös toiseen Maltalla asuvaan matkabloggaajapariskuntaan, Sillä välin maailmalla -blogia pitäviin Marjoon ja Ginaan. 


10. Arjen luksusta


Tuffieha Bay, Malta. Tuntuu todellakin luksukselta asua paikassa, jossa tällaiset maisemat voivat olla niin sanotusti arkipäivää. Ira kävi nappaamassa tämän kuvan Suomesta käymässä olleen kaverinsa Danielin kanssa ennen illaksi töihin menoa. Myös se, että joulukuussa voi vielä mennä T-paita päällä  rannalle, tuntuu meistä vasta Välimeren lämpöön muuttaneista vieläkin ihan käsittämättömältä arjen luksukselta. 


OHJEET KUVAHAASTEESEEN:

Minkälainen vuosi teillä on ollut? Kerro se kuvin! Kuviesi ei tarvitse välttämättä olla matkoilta, kunhan ne sopivat annettuihin otsikoihin. Linkkaa Muuttolintu kuvahaasteen lähteeksi, kopioi nämä ohjeet loppuun ja jos haluat, linkkaa juttusi Muuttolintu -blogin kommenteihin!

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.