Italian Amalfi ja Ravello - päiväpatikalla postikorttimaisemissa

toukokuuta 10, 2019

Me vietettiin yksi aurinkoinen toukokuun päivä satumaisista maisemistaan tunnetulla Amalfin rannikolla. Tukikohtana meillä toimi Salernon kaupunki, ja päivän ohjelmaksi valikoitui apostolinkyydillä tehty matka Amalfin kylästä Ravelloon ja takaisin. Onneksi ei pelätty portaita, sillä tuo kävelyreissu oli ehdottomasti se, mikä teki meidän päivästä niin onnistuneen! 

Me mentiin Salernosta Amalfiin ja takaisin puolisen tuntia kestävällä lautalla. Hintatietoisempi olisi valinnut bussin, mutta mereltä päin pääsi ihailemaan komeita maisemia eikä tarvinut pelätä henkensä edestä kuten seuraavan aamun bussimatkalla Salernosta Pompeijiin bussikuskin kaasujalan ollessa erityisen raskas. Amalfin kylä oli postikorttimaisen kaunis heti satamasta katsottuna, ja pienen hiekkarannan reunustama rantabulevardi oli viihtyisä. Sisälle kylään mentäessä meri kuitenkin katosi näkyvistä, ja turistimassat ja matkamuistomyymälät hallitsivat maisemaa. Erittäin herkullisen limoncello-gelaton nauttimisen jälkeen katsottiinkin parhaaksi lähteä tarkistamaan, mistä portaat korkeammalle rakennettuun Ravellon kylään lähtevät. 
Keskustasta ei tarvinnutkaan ottaa montaa askelta sivuun, kun meluinen aukio vaihtui täyteen hiljaisuuteen. Matka Ravelloon kesti maisemien ihailu - ja valokuvaustaukoineen noin puolitoista tuntia. Lyhyeltä kuulostava matka tuntui kuitenkin kunnon liikunnalta, koska reitti oli lähes pelkkiä portaita. Rauhallinen reitti kulki loputtomalta näyttävien sitruunaviljelmien halki, ja korkeammalta avautuivat näyttävät maisemat merelle ja rantaviivaan rakennettuun kylään.

Perillä Ravellossa tunnelma oli  jonkin verran rauhaisampi kuin Amalfissa, vaikka toki tämänkin kylän kapeat kujat olivat matkamuistomyymälöiden kyllästämiä. Onnistuttiin myös löytämään sivukujalta tosi viihtyisä ja hyvä pizzeria, jonka terassilla oli hyvä lepuuttaa jalkoja ennen paluumatkaa. Ravellossa ei kannata jättää väliin Villa Rufolon puutarhaa, josta pääsee ihastelemaan suorastaan kliseisen upeita näkymiä alas kaukana sinisenä kimmeltävälle merelle. 

Paluumatka Amalfiin kesti suunnilleen tunnin verran. Reitti Amalfista Ravelloon lähti Museo Della Cartan kohdalta ja kulki sisämaata pitkin. Paluumatka tehtiin merenrantaa kulkevia portaita. Matkaa kertyi yhteensä seitsemisen kilometriä, joka ei tosin hirveästi kerro mitään koko matkan ollessa pelkkää nousua tai laskua. 

Tämä kävelyreissu oli ehdottomasti tekemisen arvoinen! Poistumalla kylien keskustasta pääsi rauhaan turistimassojen hälinältä, näki upeita maisemia sekä noh, niitä sitruunoita silmänkantamattomiin - onneksi ei ollut ketään näkemässä meidän kuvaussessioita, olisivat varmasti pitäneet hulluina.

Reissun hintoja:
  • Airb&b-huone Salernossa: 28€/yö/huone
  • Venekyyti Salernosta Amalfiin ja takaisin: 16€/hlö
  • Lounas Ravellossa (Pizzeria Mimi): 2 pizzaa, 1l kivennäisvettä, 2 espressoa, 1 limoncello: 27€
  • Pääsymaksu Villa Rufoloon: 7€/hlö
Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.