Parin kuukauden irtioton ensifiiliksiä Sisiliasta

toukokuuta 07, 2019

Vappupäivän aamusta oli aika luovuttaa kämpän avaimet vuokraisännälle, ja ennen iltalauttaan hyppäämistä meillä oli vielä reilusti aikaa nauttia viimeisistä Maltan auringonsäteistä ennen Sisiliaa. 



Rinkan pakkaaminen oli tällä kertaa vähän erilainen projekti kuin yleensä reissuun lähtiessä, kun nyt mukaan oli pakattava tarkkaan harkittujen vaatekappaleiden ja tavaroiden sijaan koko muuttokuorma. Vaikka me muutettiinkin Maltalle alun perin pelkät rinkat selässä, vuoden aikana nurkkiin ehti kertyä vähän enemmän kamaa, kuin mitä parin kuukauden reppureissulle optimaalisesti tarvitsisi. Vaikka reput ovatkin jonkun verran totuttua painavammat, kaikki mahtui kuitenkin mukaan!

Vajaan parin tunnin lauttamatkalla kohti Sisiliaa ehdittiin juoda lasilliset kuohuvaa, ja kilistellä tulevien kuukausien vapaudelle. Vielä ei viitsi liikaa murehtia, miten elämä lähtee Suomessa rullaamaan, ja kuinka loputon siitä talvesta nyt oikein tuleekaan. Rinkkojen heittäminen pizzerian yläkertaan perustetun majatalon nurkkaan satamakaupunki Pozzallossa viritti meidät lomafiiliksen lisäksi myös sopivaan Italia-tunnelmaan.









Seuraavana aamuna hypättiin junaan kohti Syrakusan kaupunkia. Asemalla heitettiin kamat säilytykseen ja lähdettiin tutustumaan kaupunkiin päiväseltään. Yöksi jatkettiin junalla Catanian kaupunkiin. Kahden yön jälkeen matka jatkui samaa junanrataa pitkin vuoristoiseen Taorminaan kolmeksi yöksi. Meille oli tärkeää ottaa heti alkureissusta mahdollisimman rennosti eikä änkeä päiviä täyteen liikaa ohjelmaa, ja siksi päätettiinkin kiertää ainostaan Sisilian itärannikkoa ja poiketa vain muutamassa lyhyeiden välimatkojen päässä olevissa kohteissa.






Nämä kolme kaupunkia olivatkin hyvä kombo - Syrakusan vanhankaupungin Ortigian kuvankauniit kapeat kujat ja postikorttimainen rantabulevardi virittivät huolettomaan lomatunnelmaan, Sisilian toiseksi suurimmassa kaupungissa Cataniassa pääsi näkemään aitoa elämää. Taorminassa ihailtiin luontoa - turkoosina kimmeltävää merta ja horisontissa siintävää lumihuippuista Etna-tulivuorta.










Cataniaan sattui harmaan sateiset kelit, mutta sadekuuroja pääsi hyvin pakoon kivoihin kuppiloihin ja kahviloihin. Illalla käytiin vielä testaamassa suosittua viinibaari Razmatazia, cocktailbaari Bohemea sekä samalla kadulla suoraan kiviuunista tarjoiltavia alle kolmen euron pizzoja (Pizzeria del centro Baldoni Bennardo) samaan aikaan kaupunkiin eksyneen kaveripariskuntamme Annan ja Tuukan kanssa.





Meillä molemmilla oli ollut jo viimeisen puolisen viikkoa enemmän tai vähemmän krapulainen olo, koska muuttokiireiden vuoksi meille ei jäänyt hirveästi aikaa palautua töiden loppumisen juhlimisesta. Catanian jälkeen päätettiinkin pitää pientä taukoa viinin lipittämisestä, ja rauhallisessa Taorminan lomakylässä oli helppo keskittyä pienimuotoiseen haikkailuun, maisemien ihailuun ja hyviin yöuniin. Reissu kruunautui vielä viimeisenä aamuna, kun juna-asemalle kävellessämme nähtiin vihdoin horisontissa siintävä Etna koko komeudessaan, ilman pilven hattaraakaan tulivuoren huippua peittämässä.









Taorminasta meidän matka jatkui junalla Amalfin rannikolle. 

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.