Uusi syksy ja uudet haaveet - päivitetty bucket-lista

marraskuuta 01, 2018

Syksy saapuu taas, vaikka täällä Maltalla se näkyykin tällä hetkellä lähinnä lämpötilan laskemisena paahtavista helteistä Suomen kesä -tyyppisiin lukemiin. Sateiden myötä karu kuivuus on vaihtunut reheviin vihreän sävyihin. On mukava huomata, että meidän viime syksynä kirjoittamasta bucket-listauksesta voi yliviivata jo useammankin reissun. Toteutuneet haaveet tuppaavat kuitenkin korvautumaan nopeasti uusilla. 







Mikä on toteutunut, mikä vielä odottaa vuoroaan?

Meidän viime syksynä listaamista kuudesta reissuhaaveesta puolet ovat jo toteutuneet ainakin jossain muodossa. Meidän haaveena oli päästä uudestaan Lattareihin, ja viime talvi vierähtikin Meksikossa, Kuubassa ja Guatemalassa. Toisena reissuhaaveena oli Yhdysvallat, ja päädyttiinkin vielä koukkaamaan matkalla Meksikosta takaisin Eurooppaan Jenkkilän kautta. Amerikan haaveet olivat tosin laajalle levittäytyneitä, ja New York ja Hawaiji saivatkin jäädä ensi kertaan. Kolmas haave oli muuttaa ulkomaille asumaan - ja täällä sitä nyt ollaan, jo pian seitsemän kuukautta kotiosoitteena Malta.

Näiden haaveiden alle voisi kyllä lisätä loputtomasti alaotsikoita - Meksikosta voisi nyt lähteä laajentamaan Etelä-Amerikkaan ja Kuubasta taas toisille Karibian saarille, ja Maltan jälkeen olisi kiva asua vielä muissakin maissa. Nälkä kasvaa syödessä. 

Viime syksynä laaditulta bucket-listalta toteuttamista odottavat edelleen matka pidempi reissu Australiaan ja Tyynenmeren saarille, junamatka Siperian halki sekä Norja, Dolomiitit ja muut luontokohteet Euroopassa. 

Tulum, Meksiko. 2018.

Venice Beach, Los Angeles. USA. 2018.

Päivitetty Bucket-lista - suurimmat reissuhaaveet juuri nyt

1. Luontomatkailua Euroopassa

Viime listauksessa me mainittiin Euroopan luontokohteet, kuten Norja, Slovenia ja Italian Dolomiitit. 

Kuten jo aiemmin kerrottiinkin, lumilautailureissu Itävallan Alpeille Innsbruckiin tulevaksi tammikuuksi on jo varattu. Tämän lisäksi meillä on suunnitteilla loppukeväälle parin kuukauden mittainen kiertomatka Italian kautta useaan eri Euroopan maahan - siitä lisää myöhemmin! Tarkoituksena olisi saada bucket-listalta yliviivattua ainakin Dolomiitit. 

Luontomatkailua Euroopassa -otsikon alle taitavat myös mennä meidän arjen keskellä toteutetut päiväpatikointireissut täällä Maltalla sekä viikonloppureissut upealle Gozon saarelle.

Blue Grotto, Malta. 2018.

Vaelluksella Blue Grotolta Dingli Cliffeille, Malta. 2018.

Dingli Cliffs, Malta. 2018. 

2. Lumilautailemaan ja töihin Kanadaan

Ajatus Kanadaan matkustamisesta on kai aina ollut jossain meidän mielten perukoilla, mutta viime aikoina siitä on tullut jo ihan vakavasti otettava idea. Kanadan working holiday -viisumi voidaan myöntää 18 - 35 -vuotiaille vähintään toisen asteen koulutuksen suorittaneille Suomen kansalaisille. Iän puolesta meillä siis ainakin olisi vielä aikaa lähteä. Viisumeja myönnetään vastaanottavan maan rajoituksien puitteissa, eikä lupia näin ollen riitä kaikille halukkaille. Esimerkiksi tätä tekstiä kirjoittaessa talvelle 2018 - 2019 pystyi hakemaan enää peruutuspaikkoja. 

Working holiday -viisumin hankkiminen Kanadaan ei siis ilmeisesti ole ihan niin simppeliä kuin esimerkiksi Australiaan. Toisaalta Kanadaan lähtiessä työpaikka on usein jo valmiina tai sen saaminen perillä taattu, kun taas Australiassa on ymmärtämämme mukaan jopa jo ylitarjontaa työtä etsivistä reissareista. Ja jos työviisumia ei myönnetä, pääseehään Kanadaan toki ihan lomallekin - pienen säästökuurin kautta.

Chamonix, Ranska. 2015.

3. Vaeltamaan, (lumilautailemaan) ja töihin Uuteen-Seelantiin

Haaveet Australiasta ovat siirtyneet meidän mielissä tällä hetkellä melko taka-alalle, mutta läheltä löytyy muutakin kiinnostavaa. 

Meidän vajaan kuukauden mittainen reissu Uuteen-Seelantiin vuonna 2014 ei ollut varsinainen jymymenestys - taustalla painoivat yli puolen vuoden reissaamisesta kertynyt matkaväsymys ja vierailuajankohdalle sattunut kehno sää. Jälkikäteen osittain jopa myötähäpeää aiheuttavan angstipostauksen tekstien väliin on kuitenkin riittänyt aimo kasa upeita kuvia tästä kaukaisesta Tyynenmeren saarivaltiosta. Jälkikäteen ajateltuna tuon kuukauden olisi voinut viettää toisellakin tapaa, ja ehkä me lähivuosina olisimme viimeinkin tarpeeksi kypsiä kohtaamaan tämän hengästyttävän upean ja meille haasteita aiheuttaneen luontomatkaajan unelmakohteen uudelleen.

Me lähdettäisiin mielellään matkaan sen verran pitkäksi aikaa, ettei muutama syysmyrsky pääsisi tuhoamaan koko reissua. Working Holiday -viisumia voi hakea 18-35-vuotiaana, joten meillä on siihen vielä useampi vuosi aikaa.

Etelä-saari, Uusi-Seelanti. 2014.

4. Junamatka Siperian ja Mongolian halki

Tämä kestohaave pysyy meidän bucket-listalla edelleen. Reissu voisi tilanteen mukaan alkaa joko Helsingistä tai sitten Aasian päästä. Tämä reissu vähentäisi mukavasti lentokoneella kulkemisen tarvetta, ja sopisi meidän rauhallisesti etenevään reissutyyliin kuin nenä päähän.

Pietari, Venäjä. 2017.

5. Mega-reissu maailman ympäri

Villeimmissä unelmissa nämä kaikki edellä mainitut reissuhaaveet voisi tietenkin toteuttaa myös yhtenä parin vuoden mittaisena matkana. Ehkä tähän samaan syssyyn sopisi vihdoin myös se häämatka Havaijille? Ensin toki pitäisi järjestää häät! Matkareitti voisi olla esimerkiksi New York - Vancouver - Honolulu - Auckland - Bangkok - Soul - Peking - Ulan Bator - Moskova - Helsinki. Tai sitten jotain ihan muuta. 

Aika näyttää, millaisille reissuille ja milloin ensi kevääksi suunniteltujen matkojen jälkeen lähdetään.


Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.